Excite

Weg met kringen onder je ogen

Bijna iedereen heeft er wel eens last van: donkere kringen onder de ogen. Het is een teken van vermoeidheid, maar vaak ook van een gebrek aan energie. Want als je zelf weinig energie hebt, heeft je huid dat ook. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om deze nare kringen te verhelpen.

Zorg voor jezelf

De beste manier om kringen onder je ogen te verhelpen, is door goed voor jezelf te zorgen. De kringen worden vaak gezien als een teken van vermoeidheid en dat is niet voor niets. Veel slapen is dus zeker goed. Ook stress is niet goed, probeer dat zoveel mogelijk te vermijden. Voor je naar bed gaat is het wel belangrijk om je huid heel erg goed schoon te maken. Doe dit met reinigingsmelk, een lekkere tonic en om de twee, drie dagen een lekkere scrub. Daarna een heerlijke nachtcrème aanbrengen en je bent helemaal klaar voor de nacht.

Gezond eten

Ook belangrijk als je van donkere kringen af wilt komen: gezond eten en drinken. Probeer tenminste anderhalve liter water per dag te drinken en eet lekker veel producten waar kalium in zit. Dit zijn bijvoorbeeld aardappels, brood, melk, vis, noten, gedroogde vruchten, bananen, enzovoorts. Ook thee is erg goed. Kies het liefst voor kamillethee; de zakjes kun je daarna, als ze lauwwarm zijn, op je ogen leggen. Dat zorgt voor een heerlijk ontspannende werking. Drink je geen thee? Ook twee plakjes of zelfs twee schijfjes rauwe aardappel komkommer op je ogen zorgen voor de nodige verkoeling en ontspanning en verminderen de donkere plekken.

Donkere kringen camoufleren

Als niets helpt, of je geen tijd hebt om dit allemaal te doen, dan is er maar één andere oplossing: de donkere kringen onder je ogen camoufleren. Kies daarvoor altijd een camouflagestick die lichter is dan je foundation of je huidteint, dan valt het het minste op. Zijn je kringen echt heel donker? Gebruik dan eerst een groene camouflagestift!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021