Excite

Hoe kun je krullen maken met een stijltang?

Ben je gezegend met een gezonde bos dik steil haar, maar zou je zo graag eens wat krullen willen? Dat kan! Met de stijltang. Hoewel het natuurlijk meer voor de hand ligt dat je met de stijltang je haren glad strijkt, kun je ook heel gemakkelijk krullen maken met de stijltang.

Krullen met de stijltang

Een mooi kapsel vol met krullen is niet voor iedereen weggelegd. Vooral mensen met ultrasteil haar zullen vaak genoeg met afgunst kijken naar mensen die zo'n mooie slag in hun haar hebben. Gelukkig heb je aan een enkele stijltang voldoende om ook jouw steile kapsel in een handomdraai om te toveren tot een prachtig gekrulde coupe. Met een beetje geduld, een busje haarlak en een busje hittespray kom je een heel eind.

Voorbereiding

Voordat je de stijltang aan zet om deze op te laten warmen, moet je eerst alle benodigde spullen binnen handbereik plaatsen. Het gaat hierbij om een haarborstel, een knip om je haren mee op te steken, een busje met anti-hitte spray om je haren te beschermen tegen de hitte van de tang, een busje haarlak en een spiegel. Kijk ook of je de stijltang tussen het krullen door ergens snel weg kan leggen terwijl hij nog heet is. Een pannenonderzetter kan hiervoor praktisch zijn.

Krullen maken met de stijltang

Heb je alles klaargezet? Dan kun je aan de slag. Begin met het onderste deel van je haar en werk van hieruit naar boven toe. Het onderste deel is vaak het zwaarste deel en krult het minst snel. Steek om te beginnen je haren voor de helft op en verdeel je haren in dunne plukken. Voordat je je haren onder de tang houdt, spray je ze eerst in met anti-hitte spray. Leg vervolgens de plukken een voor een in de stijltang waarbij je ondertussen een draaibeweging maakt met je pols. Op deze manier creëer je krullen. Hoe vaker je draait, hoe scherper de krul wordt.

Afwerking van de krullen

Wanneer je eenmaal vanaf onderen naar boven krullen hebt gemaakt met de stijltang, wil je natuurlijk wel dat het resultaat goed behouden blijft. Hiervoor kun je het beste haarlak gebruiken. Wax maakt het haar vet en de krullen kunnen hierdoor sneller weer uitzakken. Spray een flinke laag haarlak door je coupe en schud het goed uit voor wat extra volume. Op deze manier creëer ook jij door krullen te maken met een stijltang een look die celebwaardig kan worden genoemd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021