Excite

Leave in conditioner als voeding voor je haar

Droog haar is ongezond haar. En het kan behoorlijk lastig zijn om daar vanaf te komen. Gelukkig is er een oplossing die ook nog eens heel makkelijk is: leave in conditioner. Dit is conditioner die je niet meteen uitspoelt. Hierdoor krijgt het de kans om optimaal zijn werk te doen.

Hoe het werkt

Leave in conditioner breng je na het douchen aan op het natte haar. Wrijf het goed in en besteed extra aandacht aan de haarpunten. Breng het niet aan onder de douche, want dan is de kans groot dat je alsnog een deel uitspoelt. Het is het handigst om het voor het slapen gaan aan te brengen, zodat je niet het gevoel hebt de hele dag met wat vettig haar rond te lopen. Als je dan de volgende ochtend weer onder de douche gaat, dan was je het er weer uit.

Geen olie

Het verschil met gewone conditioners is dat die meestal gebruik maken van olie. Hierdoor ziet het haar er wat vettig uit, met name als je de conditioner per ongeluk niet goed uitspoelt. Leave in conditioner is gebaseerd op glycerine. Dat verzacht het haar en voorkomt klitten, maar het oogt niet vet.

Combinatie

Als je het liefst zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je haar, dan kun je ook gebruik maken van producten die al een soort ingebouwde leave in conditioner hebben. Denk daarbij aan haargel, wax, mousse en pommade. Als hier glycerine in zit, dan zit je over het algemeen goed en hoef je niet nog apart een leave in conditioner te gebruiken.

Wat doet het?

Het belangrijkste resultaat van een leave in conditioner is dat het je haar voedt. Het is veel minder droog en breekt daardoor minder snel af. Bovendien voelt het frisser en luchtiger en heb je veel minder last van klitten. Je kunt de conditioner een aantal keer per week gebruiken, afhankelijk van hoe droog je haar is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021