Excite

Lichaamsgeur bestrijden, zo doe je dat

Een drukke of spannende dag op je werk kan voor extra zweet zorgen. Vervelend als je dat merkt, en bovendien best iets om onzeker van te worden. Omdat we niet altijd met een fles deodorant of parfum in onze tas rondlopen, is een goede voorbereiding het halve werk. Met deze tips kun je die vervelende lichaamsgeur bestrijden voordat het uitmondt in een sociale catastrofe.

Kleren fris houden

Lichaamsgeur bestrijden begint met je kleren fris houden. Veel nare geurtjes ontstaan namelijk door kleren die bijvoorbeeld te lang in de kast hebben gelegen, of kleding die simpelweg te oud is. Leg bijvoorbeeld een geurend zakje tussen je ondergoed, zodat deze fris blijven ruiken. Vervang je basics nog voordat er deodorant vlekken ontstaan en gebruik altijd een wasverzachter om stoffen mooi en elastisch te houden.

Parfum aanbrengen

Parfum aanbrengen op strategische plekken, is goed voor een verzorgde lichaamsgeur. Voor het beste effect moet je parfum aanbrengen op je polsen of achter in je nek. Spray de parfum in de lucht en loop er rustig doorheen. Zo verdeelt de geur zich gelijkmatig over je lichaam. Wanneer je de parfum heb aangebracht, wrijf er dan niet overheen om de parfum sneller te laten drogen. Hierdoor beïnvloed je namelijk de geur.

Geurtjes in je haren

Je haren zijn poreus en dat betekent dat zich snel ongewenste geurtjes in je haren nestelen. Het is niet goed voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid om iedere dag je haren te wassen, maar helaas is dit wel de enige manier om lichaamsgeur te bestrijden vanaf de hoofdhuid. Probeer als oplossing droogshampoo. Deze droogt je haar en hoofdhuid minder uit dan een 'normale' shampoo, maar houdt je haar toch nog een dag of twee fris geurend.

Slechte adem

Een slechte adem wordt meestal veroorzaakt doordat je te weinig drinkt. Daardoor blijven bacteriën te lang in je mond broeden. Dat is natuurlijk simpel op te lossen door regelmatig een glas water tussen je werkzaamheden door te drinken. Een andere tip is om een pakje kauwgom bij de hand te houden. Zo kun je voor een belangrijke afspraak snel je slechte adem oplossen. Een mini-flesje deodorant werkt daarnaast prima om andere onfrisse lichaamsgeur te bestrijden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021