Excite

Lichaamsverzorging: tips tegen transpiratie en zweetlucht

Zweten is een heel normaal biologisch functie die helpt bij het ​​reguleren van de lichaamstemperatuur. Maar het is geen fijn gevoel, aangezien het erg kan stinken en grote zweetplekken op je kledij kan achterlaten. Daarnaast kan het een negatieve invloed hebben op je sociale leven. Hieronder volgen een aantal lichaamsverzorging tips om zweten tegen te gaan.

Tip 1: Ontharen

Lichaamsverzorging tips

Op gladde, onthaarde oksels hebben de bacteriën minder kans om te nestelen. In de Islamitische cultuur is zelfs het ontharen van okselhaar verplicht voor zowel vrouwen als mannen, om hygiënische redenen. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk je oksels onthaart.

Tip 2: Wassen

Een goede hygiëne is van groot belang als je zweetgeuren wilt vermijden. Probeer dagelijks een douche te nemen, of was jezelf minimaal een keer per dag onder de oksels. Is het zomer of erg warm? Dan was je uiteraard meerdere keren per dag.

Tip 3: Deodorant spray, roller of stick

Er zijn diverse soorten deodorant te koop, zoals sprays, rollers en sticks. Gebruik het product dat bij je past. Een roller of spray bevat alcohol en geurige oliën die een kleverige of natte gevoel kunnen achterlaten op de huid. Een stick is het makkelijkste in gebruik en meer milieuvriendelijker dan de spray, aangezien er geen spuitbus van pas komt. Alle drie werken het best wanneer je ze op een schone huid aanbrengt, het liefst gelijk na het douchen.

Tip 4: Kleding

Draag natuurlijke stoffen zoals wol, katoen of linnen in plaats van synthetische stoffen. Natuurlijke stoffen circuleren de lucht zodat je huid kan ademen, wat namelijk niet zo is bij synthetische stoffen. Daarnaast zijn synthetische stoffen niet in stand om het zweetvocht af te voeren, en als uitwerking kan je vochtige huid gaan stinken. Ruikt je kleding niet meer fris? Gooi het dan gelijk in de wasmand, probeer het niet meer te verhelpen met deodorant, aangezien het niet optimaal zal werken.

Tip 5: Voeding

Sommige etenswaren zorgen ervoor dat je meer gaat transpireren of dat je krachtiger gaat ruiken. Voedsel dat de zweetklieren aanwakkert zijn bijvoorbeeld pikant en gekruid eten, knoflook, fenegriek, alcohol en producten waar cafeïne inzit, zoals koffie. Zorg er dus voor dat je deze vermijd.

Probeer de bovenstaande lichaamsverzorging tips en wie weet heb je nu veel minder last van zweetgeuren en transpiratie!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021