Excite

Liposuctie: zuig het vet uit je lichaam

Wanneer de jaren beginnen te tellen, vliegen de pondjes er al snel aan. Waar je vroeger onbezorgd twee pizza's en een zak chips naar binnen werkte, merk je nu toch wel dat de calorieën permanent zichtbaar worden om je heupen. Een oplossing tegen dit probleem is liposuctie. Dit is een cosmetische ingreep om het overtollige vet te verwijderen.

Liposuctie: een populaire afslankmethode

Liposuctie is zeer populair onder vrouwen van boven de 40 om lokale vetophopingen te verwijderen. Deze vetophopingen bevinden zich vaak rondom de dijbenen, heupen en buik. Liposuctie wordt toegepast bij mensen die al redelijk zijn afgeslankt, maar moeite hebben om die laatste kilootjes vetweefsel weg te krijgen. Met behulp van liposuctie kunnen deze laatste pondjes worden verwijderd waardoor de contouren van het lichaam weer strakker lijken. Liposuctie dient dus niet te worden beschouwd als een afslankmiddel. Om af te slanken moeten mensen op een vermageringskuur.

Wat gebeurt er tijdens liposuctie?

De liposuctiebehandeling vindt plaats onder lokale verdoving. Voorafgaande aan de ingreep zal de arts met een stift de plaatsen markeren waar het vet verwijderd moet worden. Zo kan hij tijdens de ingreep beter te werk gaan zonder fouten te maken. Het voordeel van een lokale verdoving is dat de ingreep minder ingrijpend is en je na de operatie gewoon weer naar huis kunt. Bij liposuctie wordt er een sneetje gemaakt in de plaats waar het vet weggezogen moet worden. Hierna wordt het vet met een fysiologische zoutoplossing vermengd. Met behulp van een zuigbuis wordt het vet dan weggezogen. Na de operatie kan het behandelde gebied enigszins verkleurd zijn en zwelling tonen. Dit neemt na verloop van tijd vanzelf af.

Na de operatie

Voor een blijvend resultaat moet de behandelde patiënt na de ingreep gelijk een strakke liposuctiebroek dragen om de huid tegen de onderlaag te laten kleven. Deze broek dient enkele weken gedragen te worden. Hierdoor herstelt de huid beter en blijft het vet weg. Hoe elastischer de huid, hoe langer het vet weg blijft na de liposuctie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021