Excite

Volle lippen met lippenstift aanbrengen

Om je lippen net wat voller te laten lijken en om je gezicht wat meer kleur te geven, is lippenstift aanbrengen een erg handige manier om dit effect te bereiken. Toch is het aanbrengen van lippenstift geen gemakkelijke taak. Er bestaan verschillende handige technieken om toch een mooie resultaat te krijgen.

Stijlvolle lippen

Hoewel lippenstift, eenmaal op de juiste manier aangebracht, je gezicht net dat beetje extra's geeft, is er een bepaalde handigheid vereist in het aanbrengen ervan. Lippenstift heeft namelijk de neiging om snel uit te lopen of om vlekken achter te laten. Er bestaan enkele tips om dit te vermijden.

Foundation als basis

Voor je begint met het aanbrengen van lippenstift is het handig om eerst foundation op je gezicht te smeren, inclusief je lippen. Je lippen worden daardoor zacht en glad, waardoor de lippenstift beter kan glijden. Sommige vrouwen brengen ook eerst een laag lippenbalsem aan om de lippen zachter en gladder te maken. Dit geeft hetzelfde effect.

Lippenstift aanbrengen: maak ze groter of kleiner

Wanneer je niet tevreden bent over het formaat lippen waarmee je gezegend bent en je ze kleiner of juist groter wil laten lijken, is het werken met een concealer of een lippotlood vereist. Met een concealer kun je de natuurlijke liplijn verbergen, waarna je er lippenstift overheen smeert. Met een lippotlood breng je juist een extra lijntje aan de rand van je natuurlijke liplijn aan waardoor je lippen extra volume krijgen. Zorg wel dat je onder en bovenlippen met elkaar in evenwicht zijn. Daarna kun je de lijnen inkleuren met lippenstift en volle lippen creëren.

Zoenbare lippen

Hoewel het gevaar bestaat dat lippenstift afgeeft na het aanbrengen, bestaan er ook waterproof lippenstift. Deze blijft keurig zitten tot een aantal uren na het aanbrengen ervan. Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor rode vlekken op je glas na het nemen van een slok drinken of na het kussen van een leuke vent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021