Excite

Hoe werkt een lipvergroting?

Angelina Jolie, Jessica Alba, Liv Tyler en Scarlett Johansson zijn een paar Hollywood celebs die ermee zijn gezegend: volle lippen. Sensueel en erg vrouwelijk zijn ze, zeker wanneer er een mooi laagje rode lippenstift over heen gaat. Maar wat als je niet bent gezegd met een mooi stel volle lippen? Misschien is een lipvergroting dan de oplossing.

Waarom een lipvergroting?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kiezen voor een lipvergroting. Misschien zijn je lippen door de jaren heen wat dunner geworden en vind je dat onprettig. Met het ouder worden neemt de hoeveel collageen in de huid - en dus ook in de lippen - af. En collageen zorgt nu net voor die volle lippen. Of misschien heb je altijd al dunne lippen gehad en vind je het tijd voor een vollere mond. Dan kan een lipvergroting, of lipopvulling, uitkomst bieden.

Hoe verloopt een lipvergroting?

Ten eerste maak je een afspraak met de cosmetisch chirurg. Je bespreekt dan samen met de arts wat je graag zou willen zien en wat er mogelijk is. De arts zal je aanraden niet voor een té volle lip te kiezen. Je wilt er natuurlijk niet uitzien als een medische misser.

De behandeling begint met een verdoving van de lip. Wanneer de verdoving in werk is getreden, kan er met de eigenlijke behandeling worden begonnen. De lip of lippen kunnen op vier plaatsen worden opgevuld of vergroot. Dat is afhankelijk van je huidige mondvorm en je wensen. Met behulp van een paar injecties, met doorgaans de werkzame opvulstof restylane, wordt de lip opgevuld tot het gewenste volume en vorm.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een gemiddelde lipvergroting of lipopvulling duurt ongeveer een kwartier. Vaak neemt het consult direct voorafgaande aan de behandeling plaats. Tezamen duurt het dan ongeveer een half uur.

En de nazorg?

Het resultaat van een lipvergroting is meteen zichtbaar. Wel kan na de behandeling de lip iets opzwellen of blauw worden. Je kunt de zwelling verminderen door de lippen koud te houden, bijvoorbeeld met een coolpack of met een zakje ijsblokjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021