Excite

Hoe kun je littekens verbergen?

Littekens kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Ze zijn er dan ook in diverse vormen van littekenweefsel. Het liefst wil je je littekens verbergen, vervagen of gewoon verwijderen! Maar dat gaat niet altijd even gemakkelijk, vooral niet als je grote of lastige huidoppervlakken wilt camoufleren. Make-up, zoals foundation of concealer verdoezelt een groot litteken dan ook niet altijd even goed. Maar wat dan wel?

Camoufleren met make-up

Kleine littekens kun je verbergen door ze te camoufleren met make-up, zelfs in het gezicht kun je het minder laten opvallen. Voordat je enigszins make-up aan gaat brengen op het litteken, is het verstandig om eerst een crème te smeren. Gebruik een crème die rijk is aan vitaminen, zodat je huid sneller herstelt en verzacht. Er zijn zelfs speciale littekencrèmes die boordevol zitten met vitamine E.

Littekens kun je het beste camoufleren met een concealer. Voor normale littekens is het aangeraden om een concealer te gebruiken die een tint lichter is dan je huidskleur. Als je last hebt van rode littekens kun je beter een groene concealer gebruiken, zodat het de rode kleur wordt geneutraliseerd. Breng de concealer aan met je vingertop of een kwastje op het litteken. Veeg het een beetje uit, zodat het goed verspreidt en je geen lijnen meer ziet. Breng vervolgens een foundation aan voor een matte en mooie look.

Dermatografie

Helaas zijn niet alle littekens te verdoezelen met make-up, daarvoor heb je professionele behandelingen voor nodig. Dermatografie is een techniek waarbij een camouflage wordt aangebracht die perfect past bij de aangrenzende gezonde huid. De specialisten kleuren de littekens als het ware in op een manier die vergelijkbaar is met de tatoeagetechniek die onder andere wenkbrauwen pigmenteert. De resultaten zijn per persoon verschillend, dus laat je goed adviseren door een deskundige, zoals een dermatoloog.

Neem de tijd

Een litteken vervaagt niet binnen enkele dagen. Wacht minstens een jaar na de vorming ervan en stap dan pas naar een dermatoloog voor advies en wellicht behandelingen. Voor een mooie resultaat hoor je meerdere behandelingen af te leggen en dat neemt ook veel tijd in beslag. In de tussentijd kun je de littekens slechts verbergen met make-up.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021