Excite

Diepgang in je kapsel met lowlights in je haar

Waren het eerst highlights die helemaal hip waren, nu zijn het lowlights in je haar die de toon zetten. Bij highlights werden een aantal plukken licht gemaakt voor meer diepte in je kapsel. Door lokjes in je haar net iets donkerder te maken dan je natuurlijke haarkleur, creëer je een warmer kapsel.

Lowlights aanbrengen

Lowlights zijn de tegenhanger van highlights. Lowlights zijn donkere nuances aangebracht in het haar die voor wat meer contrast zorgen. De kleuren kunnen variëren van donkerbruin tot donkerblond en zorgen ervoor dat je natuurlijke haarkleur meer oplicht. Het is echter wel belangrijk om bij het aanbrengen van lowlights te letten op wat bij je past. Naarmate de leeftijd vordert, moet je de kleurenovergang wat minder abrupt laten verlopen. Lowlights zijn overigens wel een mooie manier om de grijze kleur te verhullen.

Drie kleuren lowlights

Lowlights hoeven niet per se uit twee kleuren te bestaan. Ook met drie kleurovergangen kun je een mooi diep kapsel creëren. Zo kun je bijvoorbeeld met drie roodtinten een mooi kapsel maken die bij iedere beweging anders lijkt te kleuren. Vraag wel aan je kapper of hij of zij kleuren kiest die niet teveel van elkaar verschillen, zodat de overgangen niet al te abrupt zijn. De kleuren moeten wel natuurlijk aandoen.

Onzichtbare uitgroei

Het voordeel van lowlights in je haar is dat de uitgroei niet snel zichtbaar is, omdat de kleur wordt aangebracht onder je eigen haarkleur. Natuurlijk moet je wel zorgen dat de uitgroei niet al te ver doorgaat, omdat het op den duur wel zichtbaar wordt, maar je zult niet een middenscheiding met 5 centimeter uitgroei hebben.

Hightlights, lowlights of egaal?

Of je nou voor highlights, lowlights in je haar of voor een egale kleur kiest, haarverf is voor iedereen anders. Zorg dan ook dat je een kleur kiest die bij je past. Voel je je niet goed als blondine, blijf dan lekker een brunette of behoud die rode lokken die je zo goed staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021