Excite

Make-up art aanbrengen: hoe doe je dat?

Make-up art is niet voor iedereen weggelegd. Het is een kunst die de make-up artists beheersen. Jarenlange vakkennis en een gedegen opleiding zorgen ervoor dat deze mensen de juiste vaardigheden hebben om make-up art er niet uit te laten zien als onderdeel van een clownskostuum, maar als een artistieke toevoeging aan je gezicht.

Make-up art: meer dan make-up

Make-up artists werken vaak op filmsets, waarbij ze normale acteurs omtoveren in allerlei vreemde wezens zoals in science fiction films. Extra armen, grotere neuzen, een slechte huid: alles kunnen deze kunstenaars aan je lichaam geven. Dat hun werk gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de vele prijzen die er zijn voor make-up artwork: een Golden Globe, een speciale Oscar en een Emmy award zijn er maar een paar. Make-up artists werken ook op andere plekken in de make-up industrie, zoals in het theater of in de mode bij catwalkshows en bij tijdschriften.

Make-up art in de mode

Modieuze make-up art wordt ook wel fashion make-up of high fashion make-up genoemd. Het draait er in dit vakgebied om dat je een avant garde look kunt creëren, waarmee je de positieve punten van het model uitvergroot en een boodschap probeert uit te dragen via make-up. Het vereist een goed oog voor detail en stijl, maar het staat je natuurlijk vrij om te doen wat jij zelf mooi vindt.

Zelf make-up art aanbrengen

Het belangrijkste bij make-up art is dat je een mooie, egale huid maakt, zodat de details die je wilt aanbrengen mooi uitkomen. Doe dit met een dagcrème, een concealer en goede foundation. Bekijk op internet of in tijdschriften wat je precies op je gezicht wilt hebben. Zoek naar patronen of tekeningen en oefen ze op een papier, voordat je ze op je gezicht aanbrengt.

Kies het juiste materiaal

Zorg dat je voldoende kleuren oogschaduw en potloodjes in je bezit hebt om mooie kleurovergangen te maken. Gebruik goede kwasten, zodat je oogschaduw kunt mengen. Als je last heb van zwetende oogleden kan het handig zijn om een oogschaduw primer aan te brengen. Hiermee blijft je oogmake-up beter zitten. Bedenk je ook goed dat overdaad schaadt. Het is beter om je make-up art te focussen op één uitgewerkt detail, dan om je hele gezicht een make-over te geven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021