Excite

Mooier dankzij make-up highlighters

Make-up is bedoeld om je er mooier uit te laten zien. Soms is dat heel duidelijk zichtbaar, bijvoorbeeld bij heftige oogschaduw of een duidelijke kleur lippenstift. Maar soms zie je er gewoon mooier uit, zonder voor een ander precies aan te wijzen is waar dat door komt. De oorzaak? Make-up highlighters.

Gezonde look

Deze highlighters halen een deel van je gezicht naar voren, waardoor je een gezonde gloed krijgt. Ook kan de vorm van je gezicht hierdoor anders lijken. Highlighters worden vaak aangebracht op de jukbeenderen, zodat die meer naar voren komen. Ze kunnen echter ook bijvoorbeeld boven het oog aangebracht worden. Dat levert een frissere oogopslag op en zorgt er bovendien voor dat je oogmake-up beter blijft zitten.

Vormen van make-up highlighters

Make-up highlighters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Het makkelijkst aan te brengen is de stick. Als je overweegt een highlighter te kopen, dan kun je het beste gaan voor een stick. Zeker als je nog minder ervaren bent in het aanbrengen, is dat een aanrader. Het lastigste is het kiezen van de juiste kleur. Als je een vrij lichte huid hebt, dan kunnen roze kleuren mooi staan, terwijl een meer goudkleurige variant weer beter geschikt is voor een donkere teint. Erg glamoureus zijn kleuren met een parelmoergloed. Oefen dan wel vooraf in het aanbrengen, zodat je niet je hele gezicht onder de glitters zit.

Top spots voor de highlighter

Bij het aanbrengen van make-up highlighters zijn drie plekken belangrijk: de jukbeenderen, slapen en ogen. Boven je ogen kun je vaak wat meer hebben dan bijvoorbeeld op je slapen.

Oefenen, oefenen, oefenen

Voor je deze make-up ook aan anderen toont, is het aan te raden met het aanbrengen van make-up highlighters oefenen. Alleen op die manier kun je ontdekken wat jou goed staat en in welke vorm je de highlighters het beste aan kunt brengen. Maak hierin natuurlijk onderscheid tussen een gewoon dagje shoppen en een chique feest.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021