Excite

Hoe onderhoud je een make-up kwast?

Om je make-up goed aan te brengen is het handig om een speciale make-up kwast te gebruiken. Gebruik voor alle producten een andere kwast, zodat je geen lipproducten op je oogleden krijgt. Bij elke drogist of parfumerie zijn kwasten te vinden, maar deze hebben verschillende kwaliteiten. Het merk MAC maakt kwasten waar veel mensen enthousiast over zijn.

Welke make-up producten behoeven een kwast?

Omdat make-up vaak in aanraking komt met je huid, is het hygiënisch om kwasten te gebruiken in plaats van je vingers. Gebruik voor je oogmake-up een kwastje met korte stevige haren, zodat je de eyeliner goed kunt uitvegen. Voor oogschaduw voldoet een kwast voor donkere kleuren en een kwast voor lichte kleuren. Voor blusher gebruik je een grotere platte kwast en gezichtspoeder breng je aan met de grootste, vaak ronde poederkwast. Lippenstift kun je direct van de stift opdoen, maar een klein kwastje met korte haartjes voldoet vaak net iets beter.

Schone make-up kwasten

Schone kwasten zijn belangrijk met het oog op hygiëne, maar kwasten schoonmaken zorgt er ook voor dat ze langer meegaan. Bovendien 'mengen' de kleuren dan niet, zeker in het geval van oogschaduw is dat een no-go. De makkelijkste manier om je make-up kwast schoon te maken is kort afspoelen en voorzichtig afdrogen met een schone handdoek. Eigenlijk hoor je dit te doen elke keer als je ze gebruikt hebt.

Hebben je kwasten een grondige schoonmaakbeurt nodig? Maak dan een papje van een shampoo met water en doe een beetje in je handpalm. Laat de kwast er met draaiende bewegingen voorzichtig door heengaan, zonder dat je de haartjes beschadigd. Spoel uit onder de kraan en laat ze liggend op een schone handdoek of tissue drogen.

Make-up kwasten bewaren

Als je geen tijd of zin hebt om elke keer je make-up kwast schoon te maken, is het in ieder geval belangrijk dat je ze op een goede manier bewaard. Zet ze rechtop in een houdertje en gooi ze niet los in je toilettas. Ga je op reis? Doe dan een boterhamzakje om je kwasten heen. De bacteriën die rondzwerven in je toilettas wil je niet op je ogen hebben, laat staat op je lippen! Met een goede verzorging gaan je kwaliteitskwasten nog jaren mee én ben jij verzekerd van een mooie make-up.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021