Excite

Make-up passend bij je oogkleur

Met de juiste make-up voor je oogkleur kun je je ogen echt laten knallen. Met deze make-up tips voor oogschaduw kies je vanaf nu de juiste tinten om het maximale uit je ogen te halen. Blauwe ogen, groene ogen, bruin of grijs, er is een passende make-up voor elke oogkleur.

Contrastkleuren oogschaduw

We kennen allemaal de kracht van de juiste kleuren in kleding. Ook in make-up speelt het kiezen van de juiste kleuren oogschaduw en eyeliner een belangrijke rol. De tip van passende make-up bij je oogkleur is door het gebruiken van een contrastkleur in je oogschaduw. Dat houdt in dat je een kleur oogmake-up kiest die wat betreft de kleur het verst weg staat van je natuurlijk oogkleur.

Make-up voor blauwe ogen

Voor blauwe ogen kun je een oogmake-up aanbrengen die vooral bestaat uit aardkleuren. Denk hierbij aan roesttinten, bruin en beige. Hoe warmer de kleur, hoe beter het past bij donkerblauwe ogen. Als je lichtblauwe ogen hebt, ga dan voor een highlighter make-up, zodat je ogen echt opvallen. Als je liever geen oogschaduw draagt, kun je ook een oogpotlood of eyeliner gebruiken in een aardetint.

Make-up voor bruine ogen

Voor bruine ogen geldt dat de contrastkleur blauw of groen is. Je kunt mooie combinaties maken van deze tinten oog make-up, die je bruine ogen accentueren. Kies voor een oogschaduw of eyeliner in mosgroen als je lichte of amandelkleurige ogen hebt. Bij donkerbruine ogen is een lichte make-up mooi, die neigt naar limoengroen of zelfs geel. Voor een mysterieuze look ga je voor donkergroene oogschaduw. Een frisse oogopslag bereik je met blauwtinten.

Make-up voor groene ogen

Ben je gezegend met groene ogen? Dan kun je de meest exotische kleuren make-up voor je look gebruiken. Denk aan roze en paarstinten, maar ook donkerblauw en roestkleurige make-up passen bij je oogkleur. Voor een meer neutrale look ga je voor champagnekleurige oogschaduw, eventueel met een bruine eyeliner. Ga voor een zwarte mascara om je oogmake-up af te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021