Excite

Make-up tips voor mensen met blauwe ogen

Een vraag die vaak in beauty-wereld wordt gevraagd is "Welke kleur oogschaduw past het best bij welke oogkleur?". Bij bijvoorbeeld bruine ogen, passen andere kleuren dan bij groene ogen. Maar hoe springen je blauwe oogkleuren er mooier uit? In dit artikel komen make-up tips voor mensen met blauwe ogen te staan.

Kleurencirkel

Een kleurencirkel, oftewel 'color wheel', is een cirkel met allerlei kleuren die tegenover elkaar staan die met elkaar contrasteren. Dus als je precies wilt weten welke kleuren goed passen bij je oogkleur en je je ogen meer wilt laten opvallen, kun je eens kijken op de kleurencirkel. Die kun je gewoon vinden op een zoekmachine van het internet.

Make-up tips voor mensen met blauwe ogen

Een paarse of lila oogschaduw zie je vaak bij vrouwen met bruine of groene ogen, maar bij een blauwe oogkleur past het ook goed. Combineer het met lichte perzikkleurige lippen en een neutrale blush.

Brons, oranje of koper zijn tegenovergestelde kleuren van blauw, en daarom passen ze juist zo goed bij elkaar. Deze kleuren laten je ogen glanzen en glinsteren, probeer het eens uit!

Voor een romantische look zou je kunnen gaan voor een zacht blauw oogschaduw. Maak het af met een perzikroze blush en lichtroze lipgloss.

Voor 's avonds kan het spannender en heftiger. Tijdens een leuk feest wil je uiteraard dat je blauwe oogkleur er nog mooier uit ziet dan normaal. Ga voor een opvallende zilverkleurige oogschaduw en combineer het met nude lippen.

Alle oogkleuren met bijpassende oogschaduwen

Blauwe ogen: oranje, goud, koper en brons kleuren

Groene ogen: paarse, roze, oranje of rode kleuren

Bruine ogen: bruine, brons, groene, roze en paarse kleuren

Grijze ogen: grijze, zwarte, bruine en allerlei koele tinten

De juiste kleur

Het is belangrijk om de kleur oogschaduw te baseren op je huidtint en de algemene look die je probeert te creëren. Als je graag een lichte, romantische look wilt kun je beter oranje-, perzik-, of lichtblauwe tinten oogschaduw kiezen. Wil je juist een heftigere look? Probeer dan een zilverkleurige oogschaduw. Met de bovenstaande make-up tips voor blauwe ogen kun je al een heel eind verder komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021