Excite

Handige tips: make-up voor brildragers

Veel vrouwen dragen een bril en weten daardoor niet zo goed wat ze het beste kunnen doen met hun make-up. Er is geen speciale make-up voor brildragers, maar er zijn natuurlijk wel dingen waar brildragers rekening mee moeten houden. Met deze tips haal je het maximale uit je make-up, ook mét bril.

Montuur

Je kunt qua make-up voor brildragers geen kant op, als je niet het juiste montuur hebt. Zorg altijd voor een montuur dat past bij de kleur van je ogen en de kleur van je favoriete make-up. Blauwe ogen profiteren het meest van kleuren als grijs, beige, taupe, bordeaux en zwart. Donkerbruine ogen schitteren met roestbruin, rood, donkergroen en petroleumblauw. Groene ogen benadruk je met oudroze, bruin, medium blauw en prune. Lichtbruine ogen zien er het mooist uit met groen, donkerblauw en violet en gevlekte ogen kleuren weer mooi bij zwart, grijs of cappuccinokleuren.

Wenkbrauwen

Bij de basis horen ook mooie wenkbrauwen. Die moeten eigenlijk net boven je bril uitkomen. Verzorg ze goed, epileer ze waar nodig en kleur ze bij als ze wat dunner zijn.

Glans

Met glans kun je de aandacht naar je ogen trekken, maar als je een bril draagt, kun je beter niet te veel glans gebruiken. Dat trekt namelijk wel de aandacht, maar niet naar je ogen. Het vraagt eerder aandacht voor het gebied boven je oog. Gebruik liever matte kleuren om je ogen te accentueren. Gebruik gerust wat meer make-up dan niet-brildragers; er zit immers een extra laag tussen je ogen en degene die ze ziet, dus je mag best wat meer aandacht vragen.

Goede hulpmiddelen

Het aanbrengen van make-up kan voor brildragers een uitdaging zijn. Als je slecht ziet, kun je minder goed zien wat je doet. Investeer daarom in goede hulpmiddelen. Denk aan een vergrotende spiegel, eventueel met lamp, en goede kwasten. Je kunt zelfs een cursus volgen op dit gebied. Dat is de moeite zeker waard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021