Excite

Make up weetjes: zo kan het nooit meer misgaan!

Tips en trucs om je make-up effectief, maar zuinig te gebruiken, wie wil dat nou niet? Hier vind je handige make-up weetjes per verzorgingsproduct op een rij. Nagellak die afgeeft, oogpotlood dat breekt en uitgedroogde mascara, binnenkort ben jij verlost van al deze problemen. En het leukste is, je bespaart er ook nog geld mee!

Lippen

Zorg dat je lippen vrij zijn van velletjes, gebruik een tandenborstel om ze een goedkope scrubbeurt te geven. Kleur en omlijn je lippen met een lippotlood. Daardoor blijft je lippenstift beter zitten en zul je gedurende de dag minder vaak hoeven bijstiften. Vind je lippotlood wat te heftig? Een beetje concealer doet ook prima werk.

Nagels

Over nagels lakken zijn heel veel make-up weetjes, maar we houden het bij enkele tips. Sommige kleuren nagellak bevatten veel pigment dat je nagels kan verkleuren. Vooral groene en blauwe tinten laten een gloed achter als je ze met remover hebt verwijderd. Om daar vanaf te komen gebruik je een basecoat. Dit is een lak in een neutrale kleur die je nagels beschermt tegen verkleuring en bovendien egaal maakt. Daardoor blijft je lak beter zitten en heb je vaak minder lagen nodig om hem egaal dekkend aan te brengen. Last van uitschieters? Haal een dun kwastje gedoopt in aceton langs je nagelriemen als je lak is opgedroogd. Dit zorgt voor een prachtige afwerking. Niet vergeten om je nagelriemen daarna goed in te vetten!

Ogen

Oogpotlood dat breekt of te dik is om strak aan te brengen is vervelend. Slijpen kan ook een hele opgave zijn met het broze materiaal. Het make-up weetje dat hier van toepassing komt is de diepvries. Laat je potlood een uurtje liggen en hij komt er stijf uit, laat zich makkelijk slijpen en breekt niet af terwijl je het aanbrengt.

Mascara houd je het langst goed wanneer er geen lucht bijkomt. Ga daarom nooit met je borstel pompende bewegingen maken. Je mascara wordt daardoor droog en hard en is moeilijk aan te brengen.

Poeders en oogschaduws

Poeders en oogschaduws bevatten net als veel andere make-up beperkt houdbare bestanddelen. Het is daarom het beste om ze in een afgesloten doos in de koelkast te bewaren. Dit is misschien wel van alle make-up weetjes degene die geldt voor veel make-up: er zit een houdbaarheidsdatum aan.

Ook lippenstift blijft hygiënischer als je hem koel bewaart. Gebruik altijd schone kwasten bij het aanbrengen, zodat kleuren niet vermengen. De kleine kwastjes die bij de oogschaduw in de verpakking zitten, zijn vaak niet makkelijk in gebruik. Investeer daarom in goed materiaal en je make-up gaat veel langer mee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021