Excite

Marokkaanse arganolie: een klein wonder voor je haar

Heb je droog of futloos haar en wil jij ook dat het weer gaat glanzen en soepel valt? Gebruik dan Marokkaanse arganolie om je haar te behandelen. Het gebruik van deze olie maakt je haar bijzonder prettig in de omgang. Je kunt het stylen zoals je wilt, met de föhn, stijltang, krultang of gewoon losjes met je handen door het haar en zit het de hele dag goed. Je hebt daarna weinig andere haarproducten meer nodig.

Berbervrouwen

Argan olie is een bijzondere, zeldzame olie die afgelopen jaren steeds populairder is geworden buiten Marokko, het land waar arganolie vandaan komt. Tot 15 jaar geleden wist bijna niemand van het bestaan van dit wonderbaarlijke product, terwijl Berbervrouwen rondom de argan boomgaarden het 'Marokkaanse goud' al vele eeuwen gebruiken.

Marokkaans goud

Arganolie wordt in de volksmond ook wel het ‘Marokkaans goud’ genoemd en het zegt veel over de eigenschappen van het bijzondere product. De reden voor deze status is, dat het winnen van de arganolie uit de vruchten van de argan boom een tijdrovend proces is. De vrucht bevat een harde noot. De pitten waaruit de olie wordt gewonnen bevinden zich weer binnen in deze noot. De argannoot bevat maximaal drie amandelvormig pitten en om deze noten te breken is veel kracht vereist. De noten worden vervolgens met een speciale maalsteen handmatig gemalen en geperst om de olie te maken. Verder zijn de argan bomen redelijk schaars en groeien ze alleen in het Zuiden van Marokko.

Essentiële vetzuren

Er is nog een reden waarom de argan olie het Marokkaans goud wordt genoemd, namelijk de bijzondere samenstelling en de eigenschap om huid en haar te verzorgen en te herstellen. Arganolie bevat een hoog gehalte aan essentiële vetzuren. Dit zijn vetzuren die ons lichaam zelf niet aanmaakt en dus van buitenaf aangereikt moeten worden. Daarnaast bevat het ook vitamine E.

Gebruik arganolie

Je kan je haar regelmatig helemaal insmeren met pure argan olie om je haar dat dagelijks wordt blootgesteld aan uitlaatgassen, stijltangen en föhns weer te laten herstellen en glanzen. Laat het dan twintig minuten intrekken en was het haar vervolgens zoals je gewend bent. Je kan ook iedere dag een kleine hoeveelheid op nat of droog haar inmasseren om je haar in model te krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021