Excite

Hoe kan je het beste mascara aanbrengen?

Lange wimpers geven je ogen een mooie en sexy uitstraling. Je oogopslag lijkt opeens zwoeler en dieper en mensen zullen langer het oogcontact met je willen aanhouden. Door het aanbrengen van mascara creëer je dit effect. Maar hoe kun je nu het beste de mascara aanbrengen waardoor je dit effect bereikt?

Tips voor de perfecte mascara

Mascara maken je wimpers af. Korte wimpers worden optisch verlengd en lange wimpers worden extra benadrukt met mascara aanbrengen. Het is echter wel belangrijk om mascara op de juiste manier aan te brengen. Een goed begin is om eerst de juiste mascara te kiezen. Hierbij moet je letten op je oogkleur. Voor veel mensen zal zwart een standaard keuze zijn, maar mensen met blauwe ogen en blond haar kunnen beter voor bruin of grijs kiezen, omdat zwart je ogen te hard doen lijken.

Het onderhoud van je mascara

Het is belangrijk om te bedenken dat mascara beperkt houdbaar is. Dit komt doordat er bacteriën bij kunnen komen die zich na enige tijd gaan vermenigvuldigen en voor ooginfecties kunnen zorgen. Daarom moet je je mascara regelmatig schoonhouden door met een wattenstaafje langs de randen de opgedroogde klontjes weg te halen. Daarnaast kun je bij het aanbrengen het beste je mascara kwast ronddraaien in de tube in plaats van te pompen om te zorgen dat er geen zuurstof bij komt.

Het aanbrengen van mascara

Bij het aanbrengen moet je het kwastje heen en weer wiebelen om de mascara gelijkmatig te verdelen over je wimpers. Wanneer je ook je onderste wimperrand goed wil bereiken, is het handig om met een mascaraborstel deze eerst naar boven te borstelen, waarna je de met de kwast zowel de onderste als de bovenste rand gelijktijdig meepakt.

Meerdere lagen mascara

Voor overdag is het voldoende om alleen je bovenste wimperrand te kleuren. Hierbij kun je meerdere lagen aanbrengen om het juiste effect te bereiken. De onderste rand kun je subtiel bedekken met een enkele laag. Mascara aanbrengen voor avondmake-up is een ander verhaal, omdat je hierbij uit je dak mag gaan. Hoe zwoeler, hoe beter.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021