Excite

Mascara: tips voor het creëren van een intense blik

Mascara is het meest populaire cosmetische product dat door veel vrouwen over de hele wereld wordt gebruikt. Het is ook geen wonder, aangezien het volle, donkere en langere wimpers en dus een intens zwoele blik beloofd. En dat doet mascara ook, mits je het op de juiste manier gebruikt. Maar hoe doe je dat?

Een zwoele blik: een goede mascara en gouden tips

Met een goede mascara en deze tips voor het aanbrengen ervan creëer je een mooie oogopslag zonder pandaogen of klonters.

Tip 1: Schone wimpers

Het klinkt logisch, maar begin altijd met schone en droge wimpers. Wanneer je wimpers vuil of nat zijn, zullen je ze aan elkaar plakken en dat geeft uiteraard geen mooi resultaat.

Tip 2: Krullen die wimpers!

Voordat je mascara aanbrengt, is het van belang om met een wimperkrultang je wimpers te krullen. Je krijgt daarmee een frisse, open blik. Bovendien lijken je wimpers stukken langer wanneer ze gekruld zijn.

Een wimperkrultang is heel eenvoudig in gebruik. Zet de wimperkrultang op je bovenste wimpers. Druk de twee klemmetjes zachtjes dicht voor circa 15 à 20 seconden. Laat ze weer los en herhaal dit voor je de wimpers van je andere.

Gebruik een wimperkrultang nooit nadat je mascara hebt aangebracht. Je hebt namelijk een groot kans dat je wimpers afbreken of aan de kruller blijven hangen.

Tip 3: Klontertjes vermijden

Zie je al klontertjes op het borsteltje? Dan zul je zeker ook klontertjes op je wimpers krijgen. Veeg het teveel aan mascara op je borsteltje af met een tissue of aan de rand van het kokertje.

Wees niet bang dat je de mascara dan niet meer ziet op je wimpers. Een subtiel laagje mascara kan al een weerzinwekkend resultaat geven! Het laatste wat je wilt is met klonterige spinnenpoten rondlopen.

Tip 4: Het aanbrengen van mascara

Hoe breng je de mascara aan voor een maximaal effect? Begin bij de aanzet van je wimpers en maak met het borsteltje een zigzaggende beweging van links naar rechts. Zo scheid je de wimpers van elkaar. En dat geeft het een mooier effect. Ga zo verder richting de uiteinden van je wimpers. Doe dit ook bij de wimpers in je ooghoeken!

Vind je je wimpers nog niet donker genoeg? Dan kun je op dezelfde wijze een tweede of derde laagje mascara aanbrengen.

Tip 5: Wimperkammetje

Gebruik na het aanbrengen van de mascara desnoods een wimperkammetje om je wimpers te scheiden. Zo kleven ze niet aan elkaar en krijg je een open blik.

Tip 6: Uitgeschoten met mascara?

Het kan natuurlijk gebeuren dat er mascara op je oogleden of wangen terecht komt. Gelukkig kun je dat gemakkelijk corrigeren door met een nat wattenstaafje de overtollige mascara te verwijderen.

Dus de volgende keer dat je je mascara pakt, neem dan deze tips in acht. Het resultaat? Een adembenemende blik!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021