Excite

Voorkom kraaienpootjes door mascara te verwijderen

Wil jij voorkomen dat je op jonge leeftijd al met rimpels en kraaienpootjes rondom je ogen zit? Zorg dan dat je niet vergeet elke dag je mascara te verwijderen. Het is belangrijk dat je hierbij grondig te werk gaat, want resten mascara kunnen zorgen voor ontstoken haarvaten en wondjes rondom je ogen.

Grondig schoonmaken

Het is voor je eigen bestwil dat je elke avond je make-up van je gezicht afhaalt. Foundation en oogschaduw zijn zo gedaan, maar mascara is wat lastiger weg te halen. Vooral waterproof mascara blijft vaak hardnekkig zitten. Maar restjes mascara mogen echt niet blijven zitten om te voorkomen dat je wimpers uitdrogen.

Make-up remover voor het verwijderen van mascara

Hoewel je met make-up remover al een heel eind komt, is niet alle make-up remover geschikt voor het verwijderen van mascara. Hoewel je de eerste laag er al wel af kunt halen, mits het geen waterproof mascara is, moet je vaak nog vrij hard boenen voordat alle rest.en zijn verdwenen Dat boenen is echter niet goed voor je ogen. Gelukkig bestaan er make-up removers speciaal voor oogmake-up. Deze remover is zacht en droogt de huid rondom de ogen niet uit.

Pads, vloeistof of olie?

Oogmake-up remover is in verschillende soorten verkrijgbaar en het is aan jou om te kiezen wat jij persoonlijk het meest prettig vindt. Je kunt kiezen voor oogpads, maar ook gel, olie en lotion welke je zelf aanbrengt op een wattenschijfje. Het handige is hierbij dat je de hoeveelheid zelf kunt doseren. Daarnaast kun je nog kiezen uit remover voor waterproof make-up dat vaak net iets sterker is of remover voor normale make-up om je mascara te verwijderen.

Hoe verwijder je het beste je mascara?

Wanneer je jouw oogmake-up remover hebt gekozen, is het belangrijk om niet te hard te gaan boenen, omdat de huid rondom je ogen erg dun en gevoelig is. Je zult sneller rimpels krijgen, wanneer je de huid teveel beschadigt. Breng oogmake-up remover aan op een wattenschijfje en houd het lichtjes tegen je gesloten ogen aan. Maak vervolgens cirkelbewegingen om voorzichtig de wimpers schoon te maken en de mascara te verwijderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021