Excite

Masseren: een eeuwenoude verwenner

Masseren is een luxe tegenwoordig; lekker in de spa of bij een massagesalon. Een massage kent echter meerdere toepassingen. Het is meer dan alleen ontspanning. Het kan ervoor zorgen dat je spierpijn verdwijnt of dat blessures sneller genezen. Sommige massages zijn er zelfs voor de organen van je maag- en darmstelsel. In China en landen in Zuidoost-Azië kent men de geheimen van een goede massage al jaren.

Medische massage

Massages die worden gegeven vanwege lichamelijke klachten of symptomen, worden doorgaans gegeven door fysiotherapeuten, chiropractors en osteopaten. Zij richten zich op de spieren en pezen waar de patiënt last van heeft. Door middel van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging of trilling kan een therapeut de patiënt sneller laten genezen van zijn klachten. Vaak is massage enkel een onderdeel van de behandeling.

Homeopathische massage

In de homeopathie, zoals Chinese geneeswijzen, is massage een belangrijk onderdeel. Niet alleen lichamelijke klachten, maar ook de geestelijke gesteldheid wordt behandeld. Een bekende Japanse homeopathische massage is shiatsu, waarbij gebruikt wordt gemaakt van druk van het eigen lichaamsgewicht. Het wordt vooral gebruikt bij rugpijn, migraine en whiplash, maar de werking is niet wetenschappelijk bewezen.

Ontspannende massage

Je partner of jezelf masseren enkel ter ontspanning, kun je makkelijk leren. Er zijn veel cursussen die zich richten op verschillende massagetechnieken. Je leert bovendien meer over de werking van je eigen lichaam en je partner zal je eeuwig dankbaar zijn. Je kunt natuurlijk ook zelf naar een salon gaan voor een massage, zoals een spa of de schoonheidsspecialist. Specialistische salons zijn aan te raden voor massageliefhebbers. Denk aan Chinese massagesalons, Thaise salons of zelfs centra waar je een tantrische massage kunt laten doen.

Lichamelijk klachten en massages

Masseren moet je alleen willen als je gezond bent. Je spieren en botten komen namelijk onder druk te staan en er komen veel afvalstoffen vrij na een massage. Bij huidaandoeningen, rare onderhuidse bulten of zwellingen, bloeduitstortingen en kneuzingen, spataders, botbreuken en littekens mag er niet gemasseerd worden. Ook bij koorts, griep, zwangerschap en kanker kun je beter even wachten met een massage. Voor alle gezonde mensen onder ons: geniet en ontspan!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021