Excite

Met deze foundation tips blijft je make-up de hele dag mooi

Love it or hate it - met deze foundation tips blijft je make-up wel de hele dag zitten. Veel vrouwen zouden best foundation willen dragen, maar het risico dat de make-up uitloopt, van je gezicht zweet of gaat glimmen zijn redenen om het niet te doen. Met deze foundation tips kun echter iedereen uit de voeten. Heb je bijvoorbeeld wel de juiste foundation voor jouw huidtype?

De juiste foundation

Foundation die niet goed blijft zitten wordt in de meeste gevallen veroorzaakt doordat het niet geschikt is voor jouw huid, of voor het doel dat je voor ogen hebt. Voor een dag en avond lang een dekkend resultaat, zijn BB cream of een getinte dagcrème niet de middelen. Gebruik daarvoor een foundation die 24 uur blijft zitten, zoals Maybelline Super Stay 24. Als je alleen een foundation zoekt voor een dagje in een een (airconditioned) koel kantoor dan kun je overigens wel prima uit de voeten met een lichtere foundation, zoals een mousse.

Primer - foundation opbrengen

Belangrijk bij het aanbrengen van een foundation is dat je huid de foundation goed pakt. Gebruik bijvoorbeeld geen vette crème en laat je dagcrème goed intrekken voordat je foundation aanbrengt. Een van de beste foundation tips die we kunnen geven is het gebruik van een primer. Deze crème is eigenlijk bedoeld om je oogmake-up beter te laten zitten bij zwetende oogleden. Maar je kunt een primer ook aanbrengen op plekken waar je foundation snel uitloopt, zoals op je kaaklijn of rond je neus.

Foundation en zweten

Goede foundation tips voor zweten zijn er eigenlijk niet. Tegen zweet is echt geen enkele foundation bestand. Slecht nieuws dus voor de fans van een goede make-up. Voor een speciale dag zou je een beetje anti-transparant deodorant met een wattenschijfje deppen op je voorhoofd, maar dit is niet echt goed voor je huid. Je kunt ook proberen om foundation aan te brengen zonder een laagje dagcrème, maar direct op je schoongemaakte gezicht. Ook dit is niet aan te raden voor iedere dag. Heb je alleen last van glimmende plekjes? Die los je eenvoudig op met een laagje poeder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021