Excite

Trendy eyecatcher: metallic haar

Roze haar? Blauwe extensions? Gekleurde vlechten? Allemaal alweer zo geweest. De trend in gekleurde kapsels is tegenwoordig metallic haar. We zagen eerder al metallic nagellak, metallic oogschaduw en natuurlijk veel metallic kleding. Het nieuwste van het nieuwste is om je haren een metallic kleur of glans te geven: permanent of voor één avondje.

Metallic haar trend

Net als bij cosmetica, is ook haarkleur enorm gevoelig voor trends. Zo blijven we steeds nieuwe haarkleuren zien, maar ook nieuwe manieren van haarverf, zoals de dip dye. De trendy haarsalons hebben met de metallic haarkleur weer iets nieuwe gevonden. Metallic haar was een logische reactie op alle metallic trends in mode en make-up, maar je zult voorlopig nog geen goud of zilver aantreffen in de doe-het-zelf kleurpakketjes bij de drogist.

Metallic haar met bladgoud

Topshop pakte groots uit door modellen de catwalk op te sturen met bladgoud op hun haar geplakt. Deze methode is dames met een kleine beurs niet aan te raden. Bovendien is het erg tijdelijk: het metallic effect blijft maar een dag zitten.

Permanent metallic haar

De goeroe onder de kappers Alex Brownsell, oprichter van de Bleach Salon in Londen, heeft een permanente methode gevonden om je haar die metallic look te geven. Het begint, hoe kan het ook anders, met een hevige blondeersessie. Gebruik producten die je haar laten glanzen, zoals de speciale metallic lijn van Wella. Wil je een donkere tint zoals koper, dan zul je na het blonderen met bruine verf moeten spelen. Het beste is natuurlijk om dit karwei over te laten aan een kapper. Een goede verzorging is essentieel, omdat veelvuldig gekleurd haar erg gevoelig is. Was zoveel mogelijk met droogshampoo en kam altijd voorzichtig je haar.

Metallic extensions

Een semipermanente methode om metallic haar te krijgen, is door middel van extensions. Deze methode van metallic accenten werd gespot bij de modeshow van Cynthia Rowley. Ook Beyonce is al met gouden extentions gespot. Als je geen extensions wilt, kun je speciale haarpennen kopen om metallic plukjes haar te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021