Excite

Microdermal piercing: de trend van nu

Een microdermal piercing zit als het ware in de huid. Een plaatje van titanium zit in de lederhuid, dat is de huidlaag onder de opperhuid. Op het plaatje zit een staafje waarin je een sieraad kunt draaien, zoals een steentje of een figuur. Het grote voordeel van een microdermal piercing is dat je deze op plekken kunt zetten waar een normale piercing niet mogelijk is! Een microdermal piercing geeft je net wat meer extra's dan andere piercings en sieraden!

Hoe verzorg je de microdermal piercing?

De eerste paar dagen na het zetten zal de microdermal piercing het gevoeligst zijn. Zo zal de huid rond de piercing pijnlijk aanvoelen. Ook kan de huid rood en opgezwollen zijn. Na een paar dagen zal dit gevoel minder worden en overgaan. Toch moet je door blijven gaan met het verzorgen van de piercing, anders bestaat de kans dat hij gaat ontsteken of in het ergste geval zal uitgroeien. Je huid heeft de tijd nodig om te herstellen. Dit duurt gemiddeld zes tot acht weken.

  • Zorg dat er zo min mogelijk bacteriën bij de microdermal piercing kunnen komen. Ga niet aan de piercing peuteren of draaien!
  • Je verzorgt de microdermal piercing door deze twee keer per dag met milde zeep te wachten. Doe dit voorzichtig en was van tevoren altijd goed je handen! Na het wassen kun je de piercing droog deppen.
  • Het herstellen moet zoveel mogelijk op een natuurlijke manier gebeuren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de piercing zo min mogelijk nat wordt en smeer er niks op, ook geen ontsmettingsmiddel! Plak er alleen een pleister op in noodgevallen en draag zoveel mogelijk wijde kleding, zodat deze niet langs de piercing kan schuren.
  • Ga niet naar de sauna of het zwembad!

Wat te doen bij problemen?

Bij de meeste mensen verloopt het genezingsproces zonder problemen. Maar het komt voor dat de microdermal piercing gaat ontsteken of pijn blijft doen. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de piercer of je huisarts. Hij zal er naar kijken en vertellen hoe je de piercing het beste kunt behandelen. Haal de microdermal piercing er nooit zelf uit!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021