Excite

Mooi dankzij nachtegaalpoep

Beautyproducten lijken steeds vreemdere vormen aan te nemen. Eerder zagen we al dat je je voeten van eelt kon verlossen door vleesetende visjes en dat je je haar een flinke oppepper kan geven met een haarmasker van stierensperma. Het nieuwste gezichtsmasker lijkt echter alles te slaan: het is gemaakt van de poep van een nachtegaal!

Het gaat dan niet zomaar om nachtegaalpoep, maar om de poep van de vogel die van het Japanse eiland Kyushu komt. Het zou geen nieuwe trend zijn; naar verluid smeren Japanners deze poep al eeuwenlang op hun gezicht, omdat het uitstekend werkt als scrubmiddel of om de witte make-up van een geisha-look te verwijderen. Doordat de vogelpoep bacteriën doodt en dode huidcellen verwijdert, ziet je huid er na zo’n behandeling erg fris en schoon uit.

Inmiddels is de behandeling ook doorgebroken in de westerse wereld: Victoria en David Beckham zouden al liefhebbers zijn en ondergaan regelmatig zo’n exclusieve behandeling. Het ziet er dan wel wat schoner uit, want de poep wordt dan in poedervorm geëxporteerd. Door het poeder te vermengen met water en rijstzetmeel krijg je een masker dat je vervolgens op je gezicht kunt aanbrengen. De behandeling heet in New York de ‘Bird Poop Facial’, in Engeland houdt men het liever bij de ‘Geisha Facial’. Ook daar zou steeds meer belangstelling zijn voor de behandeling, die gemiddeld zo’n 160 euro per keer kost.

Afbeelding: Flickr account Joi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021