Excite

Mooi met groene smoothies

Hollywood is er wild van. Groene smoothies die je van binnenuit mooi en gezond maken. Miranda Kerr, January Jones en Gwyneth Paltrow laten hun take away koffie tegenwoordig staan voor een groene smoothie. Niet zo vreemd natuurlijk, want groene smoothies zijn lekker, snel klaar te maken en nog hartstikke goed voor je ook. De ‘Glowing Green Smoothie’ wordt het supergezonde drankje genoemd door de professionals in Los Angeles, en het staat garant voor een prachtige huid

Apendieet

De eerste groene smoothie werd door de Russische Victoria Boutenko ontwikkeld in 2004. Haar familieleden hadden allerlei kwaaltjes, waar Victoria een natuurlijk medicijn voor wilde ontwikkelen. Ze baseerde haar groene smoothie op een apendieet, waar bittere groene groenten worden gecombineerd met zoet fruit en water.

Groene smoothies gezond

Waarom zijn groene smoothies zo gezond? Omdat groene groenten en fruit vol zitten met belangrijke voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren, vezels, antioxidanten en nog veel meer. Dit alles versterkt je immuunsysteem, neutraliseert vrije radicalen en zorgt ervoor dat je op gewicht blijft. Ook fijn: je huid wordt duidelijk gezonder en helderder.

Voordelen van blenden

Aan smoothies zitten allerlei gezondheidsvoordelen. Zo zijn ze een perfect tussendoortje en zorgen ze met één glas voor je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit. Een groene smoothie zorgt er tevens voor dat je lichaam gemakkelijk alle vitaminen en mineralen vanuit de darmen kan opnemen, omdat je rauwkost als het ware al superklein is gesneden.

Bladgroenten

Een smoothie met allemaal bladgroenten is niet voor iedereen weggelegd. Begin daarom met de verhouding van zestig procent fruit en veertig procent bladgroenten. Langzamerhand kun je het aandeel groenten dan laten stijgen. Gebruik bijvoorbeeld:

  • Verschillende slasoorten en kruiden
  • Koolsoorten
  • Bladgroen van knolgroenten, zoals snijbiet en het groen van wortels
  • Avocado’s als je echt een vullende smoothie wil maken
  • Bananen, mango’s en peren
  • (Diepgevroren) bessen en aardbeien
  • Smaakmakers zoals een Spaans pepertje, brandnetelextract en citroen
Wissel regelmatig van samenstelling en probeer geen overdaad aan ingrediënten in dezelfde smoothie te verwerken. Klaarmaken is simpel: doe alles groenten en fruit in een blender en maal tot een sapje zonder stukjes. Meenemen naar je werk kan ook! Zorg wel dat je de groene smoothie dan koel bewaart.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021