Excite

Mooie en verzorgde nagels in zes stappen

Mooie en verzorgde nagels zijn voor veel mensen een belangrijk onderdeel van een goede eerste indruk. Niet gek dat verzorgde nagels bij veel mensen op het verlanglijstje staan. Naast een goede gezondheid en veel discipline is het goed verzorgen van je nagels erg belangrijk. In dit artikel geven wij je tips voor mooie en verzorgde nagels in zes stappen.

1. Vermijd aceton

Nagellak verwijderen gaat het beste met een nagellakremover met aceton, maar dit goedje droogt je nagels erg uit. Gebruik dus voor het verwijderen van je nagellak altijd een nagellakremover zonder aceton.

2. Vijlen in plaats van knippen

Zijn je nagels te lang? Gebruik dan een nagelvijl om je nagels korter te maken, en geen nagelschaartje. Zo voorkom je gescheurde nagels. Ga bij voorkeur voor een zachte zandvijl in en niet voor een ijzeren vijl. Heb je toch een haakje aan je nagel? Gebruik dan wel een schaartje.

3. Nagelolie

Voor een optimale verzorging geef je je nagels af en toe een badje in nagelolie. Laat de nagelolie vijf minuten intrekken en spoel het af. Je kunt de olie ook een nacht laten intrekken, door je ingevette vingers met plastic handschoenen te bedekken, en zo je bed in te duiken.

4. Nagelriem verzorgen

In de nagelriem worden de nagels opgebouwd. Daarom is het belangrijk om je nagelriem te verzorgen. Dit doe je door regelmatig een handcrème of een speciale nagelriemcrème te gebruiken. Je nagelriem naar achteren duwen doe je het beste met een paardenvoetje: een houten staafje met een rubber uiteinde. Knip losse velletjes voorzichtig weg met een nagelschaartje.

5. Sterke nagels

Zorg voor voldoende vitamine B12 voor sterke nagels. Neem eventueel een voedingssupplement als je niet toekomt aan een dagelijkse gezonde dosis van vitamine B12. Je nagels bestrijken met citroensap heeft ook een versterkend effect.

6. Nagels polijsten

Prachtige verzorgde nagels krijg je door af en toe je nagels te polijsten. Hiervoor bestaan speciale polijstvijlen met een goede handleiding. Polijsten stimuleert de bloedcirculatie en versterkt je vingernagels. Te vaak polijsten kan leiden tot dunne nagels. Beperk het polijsten van je nagels dus tot maximaal één keer per week.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021