Excite

Mousse foundation: dekkend en makkelijk

Foundation is een topproduct, je kunt er een fantastisch egale huid mee krijgen en dat zorgt meteen voor een schoon 'palet' voor het aanbrengen van meer make-up. Door de populariteit van dit beautyproduct zijn er verschillende innovatieve foundations op de markt. Eén daarvan is de mousse foundation. Makkelijk en vooral schoon in gebruik.

Mousse foundation: makkelijk in gebruik

Het voornaamste kenmerk van mousse foundation is het matterende effect. Geen glimmend voorhoofd meer dus! Zoals al kort aangestipt, is mousse foundation een hele makkelijke oplossing om foundation aan te brengen. Vloeibare foundation heeft nog wel eens de neiging om te lekken zodra je het op wil doen. Natuurlijk niet fijn als je al je mooie kleren aanhebt om uit te gaan. Een vaste foundation met een sponsje kan aan de andere kant juist lastig aan te brengen zijn, met als resultaat een ongewenst vlekkerig hoofd. Mousse foundation heeft precies de juiste consistentie om een egale dekking te krijgen. Bovendien is het ook makkelijk te vermengen met een likje dagcrème voor een egaal, maar minder dekkend resultaat.

Merken

De introductie van mousse foundation ligt in handen van cosmeticabedrijf Maybelline. De mousse komt in een potje of in een pompje. Inmiddels zijn er ook enkele drogisterijmerken met een mousse foundation in het assortiment, zoals Essence, Catrice en No7. Ook merken als Nivea, Rimmel en Revlon hebben mousse foundations.

Hoe gebruik je mousse foundation?

Goede foundation vinden en dan vooral de goede kleur, kan een uitdaging zijn. Laat je goed adviseren en test de foundation in de winkel. Breng geen foundation aan in je hals en laat een centimeter bij de haargrens vrij. Stip onzuivere plekjes aan met een concealer en breng een dunne laag foundation aan vanaf het midden van je gezicht. Dit kan met een nat sponsje of met een kwast, maar het meest natuurlijke effect krijg je gewoon met je vingers en deppende, vegende bewegingen. Voor een langdurige matterende foundation eindig je met een laagje poeder.

Hygiënisch?

Het grootste nadeel aan mousse foundation is dat het gebruik van cosmetica uit potjes niet altijd even hygiënisch is. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat je voor elk gebruik je vingers in de make-up moet doen, vervolgens op je gezicht en weer in de make-up. Zorg dus altijd dat je handen schoon zijn en je gezicht vrij van wondjes en goed gereinigd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021