Excite

Nagellak kopen: het kan voor elke portemonnee

Nagellak kopen kun je op heel veel plekken doen. Bij de drogisterij, bij de parfumerie en soms ook bij een speelgoedwinkel.

Goedkope nagellak

Goedkope nagellak is te vinden bij de meeste drogisterijen. Denk hierbij aan Kruidvat of Etos. Ook HEMA verkoopt nagellak van hun eigen merk: Miss Helen. Goedkope merken van nagellak zijn onder andere Catrice, Essence en MNY, het jongere zusje van Maybeline. Voor een flesje Catrice betaal je bijvoorbeeld 2,49 euro. En de kwaliteit is prima.

Betaalbare nagellak

Je hebt ook een tussenweg tussen de goedkope lak en de dure lak. Dit zijn prijzen die tussen de 2,50 en 20 euro zitten. Deze lakjes kun je eigenlijk overal wel vinden, zoals bij de drogisterij of bij de parfumerie. Merken die onder deze lakjes vallen zijn bijvoorbeeld OPI en MAC Cosmetics. OPI is te koop bij Sephora. MAC Cosmetics wordt verkocht bij verschillende counters in Douglas door heel Nederland en België. In Amsterdam en Antwerpen zit een pro store. Ook bij de drogisterij vind je de nagellak. Bourjois of Gosh zijn twee van die merken die daar te vinden zijn.

Dure nagellak

Dure nagellak vind je bij luxere parfumerie. Denk aan Douglas, ICI Paris of Mooi parfumerie. Merken als Chanel en Dior zijn dure merken op het gebied van nagellak. Bij Chanel betaal je zo'n 21,50 euro voor een flesje van 13 ml. Deze merken worden ook wel high end merken genoemd.

eBay

Op eBay kun je ook nogal eens lakjes vinden. Bijvoorbeeld lakjes die bij een tijdelijke collectie horen. Let bij eBay wel op nep en echt. Dit kun je vaak zien aan de prijs, maar niet altijd. Zoek van tevoren op de kenmerken zoals verpakking en de uitstraling.

Het verschil

Dure nagellak is niet per se beter dan de goedkopere lak. De prijs komt niet alleen tot stand door de kwaliteit, maar ook door het merk. Men is vaak bereid om meer te betalen voor een product wanneer er Chanel of Dior op staat.

Verzorging voor het lakken

Natuurlijk is het altijd belangrijk om onder elke lak een base coat te gebruiken en op de nagellak een top coat. Op deze manier blijft je lak het beste zitten. Ook is het belangrijk dat je nagels voor het lakken vet- en nagellakvrij zijn. Dit kun je doen met nagellakremover met of zonder aceton.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021