Excite

Nagellak verwijderen? Dat doe je zo

Het kan gebeuren dat nagellak op plekken komt waar het eigenlijk niet voor bedoeld was. Op je kleding, lakens of op het tapijt. Maar hoe krijg je nu die nagellak weer uit je kleding of tapijt? Hieronder volgen een aantal tips om de nagellak snel te verwijderen!

Nagellak verwijderen

Nagellak wordt meestal verwijderd met nagellakremover, veelal op basis van aceton. Aceton is licht irriterend voor de huid en droogt je nagels uit. Gelukkig zijn er tegenwoordig acetonvrije nagellakremovers, waardoor je je nagels minder beschadigt en uitdroogt. Je moet echter wel harder wrijven om de nagellak te kunnen verwijderen, maar je merkt aan je nagels dat ze er baat bij hebben.

Wanneer je snel en gemakkelijk nagellak wilt verwijderen, zijn nagellak remover pads ideaal! De bijzonder geformuleerde samenstelling verzacht de nagelriemen en zorgt ervoor dat de nagels niet uitdrogen. Daarnaast zit er voldoende lotion op een pad om er heel wat nagels mee schoon te kunnen maken. Geen geknoei meer met aceton of andere verwijderaars!

Nagellak uit kleding verwijderen

Er ontstaan regelmatig vlekken in kledij die moeilijk te verwijderen zijn. Toch zijn er praktische trucjes om ze weg te krijgen. Kijk goed voordat je de vlekken gaat verwijderen van welke stof het kledingstuk eigenlijk is gemaakt. Zo kunnen natuurlijke stoffen zoals wol, katoen en zijde niet goed tegen basische (alkalische) middelen.

Nagelvlekken op katoenen kleding kun je verwijderen door het gebruik van aceton. Leg het kledingstuk met de gevlekte kant op een laagje absorberend papier. Dep het vervolgens met aceton. Vervang het papier en herhaal deze methode net zo lang tot de vlek is verdwenen. Bij synthetische en tere weefsels gebruik je dezelfde methode als bij de katoenen kledij. Het enige verschil is dat je geen aceton gebruikt, maar spiritus.

Nagellak uit tapijt verwijderen

Opgedroogde nagellak uit het tapijt kun je verwijderen door met een bot mes of lepel zoveel mogelijk van de oude nagellakvlek weg te schrapen. Ook kun je het verwijderen door de vlek in te spuiten met parfum op alcoholische basis. Laat het even inwerken, en vervolgens dep je het droog met een doekje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021