Excite

De perfecte manier om je nagels te lakken

Netjes je nagels lakken, is niet altijd een eenvoudig klusje. Het moet er nauwkeurig op zodat het de vorm van je nagels mooi accentueert. Maar hoe doe je dat? Volg de onderstaande richtlijnen om jezelf een professioneel uitziende manicure te geven.

Verzorging van de nagels

Voordat je begint met het lakken van je nagels, is het heel belangrijk dat je nagels en nagelriemen verzorgd zijn. Smeer ze een aantal keer per week in met een lekkere nagel(riem)olie of crème en duw je nagelriemen vervolgens met een bokkenpootje terug. Vergeet uiteraard niet om je nagels mooi in vorm te vijlen voordat je begint met het lakken. Er is namelijk een grote kans dat je je nagellak beschadigt als je dat erna doet en dat is zonde. Wat óók essentieel is, is het reinigen van je nagels met een nagellakremover, zelfs als je geen nagellak draagt. Waarom? Vetten blijven immers achter op de nagels en daardoor blijft de nagellak niet goed op de nagel zitten. Gebruik wel een nagellakremover zonder aceton, aangezien de removers met aceton schadelijker zijn en voor gedroogde nagelriemen kunnen zorgen.

Aan de slag

Start altijd met een basecoat. Het zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren door de nagellak én ook dat je nagels mooi egaal blijven. Pak nu een mooie kleur nagellak erbij. Neem altijd voldoende nagellak op je kwastje, maar ook weer niet een te dik laagje. Strijk je borsteltje dus altijd wat af aan de rand van het flesje voor je het aanbrengt. Zet dit borsteltje enkele millimeters bij je nagelriem vandaan in het midden van de nagelriem en strijk in een beweging richting de top van je nagel. Aan de zijkanten breng je de nagellak een paar millimeters verwijderd van de nagelwal aan. Op die manier lijken je nagels en vingers een stuk slanker. Je kunt beter twee of drie dunne laagjes aanbrengen in plaats van één dikke laag. Laat wel eerst het laagje lak goed drogen voordat je de tweede of derde laag opbrengt.

Oeps... foutje!

Heb je geknoeid tijdens het lakken? Dan kun je ze gemakkelijk verwijderen met een wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover. Dep het wattenstaafje tegen allerlei lakfoutjes om ze weg te werken.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021