Excite

Nagels vijlen: de basis tips

Vijlen lijkt gemakkelijk, maar het wordt toch nog door veel vrouwen verkeerd gedaan. En dat is zonde, want door verkeerd te vijlen kunnen je nagels beschadigen. Omdat nagels vijlen de basis is van goede nagelverzorging, lees je hier tips hoe je het beste je nagels kunt vijlen.

Nagels vijlen en knippen

Nagels vijlen is de beste manier om je nagels bij te houden. Veel beter dan nagels knippen, waarbij je nagels gemakkelijk kunnen scheuren. Gebruik twee soorten vijlen: één grove vijl om je nagels in te korten, en een fijne vijl om ze bij te houden. Wil je toch liever een nagelschaartje gebruiken? Knip dan een stukje van je nagels af en werk daarna bij met een fijne vijl. Gebruik nooit een metalen vijl, maar kies voor een kartonnen model.

Vijl technieken

Vijl altijd in dezelfde richting en niet steeds heen en weer. Beweeg de vijl van de rand naar het midden van je nagel. Probeer niet te diep aan de zijkanten te vijlen, om ingroeien te voorkomen. Wil je vierkante nagels? Dan kun je ze allemaal dezelfde kant op vijlen. Ronde nagels verzorg je door elke nagel eerst van één buitenkant tot het midden te vijlen en vervolgens andersom. Gebruik een fijne vijl voor een mooie afwerking zonder velletjes.

Nagels bijhouden

Je gevijlde nagels bijhouden doe je door iedere dag even kort te vijlen. Twee keer per nagel is al voldoende voor een verzorgde look. Zo behoud je gemakkelijk de juiste lengte en vorm va de nagel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021