Excite

Het beste van jezelf met de natural look

Als je er jong en mooi uit wilt zien, dan moet je niet kiezen voor hevige make-up. De natural look is een veel betere optie. Maar 'natural' wil niet zeggen dat je geen make-up op hebt, maar juist dat je gebruik maakt van een palet met natuurlijke kleuren, die het beste van jezelf naar boven halen.

Mooie huid

De natural look begint met een mooie huid. Een mooie huid zorgt ervoor dat make-up ook mooi zit. Reinig je huid met een zachte reiniger en gebruik een zachte doek om je huid wat te scrubben. Gebruik daarna een foundation gecombineerd met een dagcrème om je teint te perfectioneren. Doordat de foundation gemengd is met een crème, is de kleur minder intensief en lijkt het net alsof je niets op hebt, terwijl dat wel het geval is. Kies bij voorkeur voor een product met SPF erin, zodat je je huid ook direct tegen de zon beschermt.

Corrigeren

De volgende stap is het corrigeren van kleine schoonheidsfoutjes die nog door je foundation heen komen. Misschien heb je een puistje of erg donkere zwarte randen onder je ogen. Maskeer die, zodat je er niet uitziet alsof je doorlopend uitgeput bent. Heb je snel last van een glimmende huid? Gebruik dan wat poeder om je huid een matter uitstraling te geven. Breng het aan met een grote kwast; je ziet dan praktisch niet dat er iets op zit.

Kleur

Wat past er beter bij een natural look dan een gezonde kleur op de wangen? Kies een mooie, warme kleur rouge en breng die voorzichtig aan boven je jukbeenderen. Niet te veel, maar net genoeg voor een frisse uitstraling.

Ogen en mond

Als laatste breng je make-up aan op je ogen en mond. Voor de natural look is het belangrijk dat die door een lijntje geaccentueerd worden; een dun lijntje om de lippen en een dun lijntje om de ogen. Het liefst in een lichte kleur, zodat je wel ziet dat ze aangestipt zijn, maar niet opvalt hoe. Vervolgens kleur je ze in. Kies een oogschaduw en lippenstift die past bij je teint en combineer het met een enkel laagje mascara.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021