Excite

Natuurlijke krullen verzorgen doe je zo

Krullen zijn prachtig, maar zoals veel meiden met een volle bos krulhaar je zullen vertellen komt er een hoop verzorging bij kijken. Droog haar, pluizend haar, knopen, allemaal lastige problemen die in het bijzonder voorkomen bij krulhaar. In dit artikel lees je hoe je het beste een hoofd vol krullen kunt verzorgen.

Voorkom uitdrogen

Het belangrijkste bij krullend haar is voorkomen dat het uitdroogt. Dat veroorzaakt namelijk pluishaar, wat er onverzorgd uitziet. Droog haar voorkom je door je haar niet iedere dag te wassen. Shampoo droogt je haar erg uit, zeker in de punten. Bovendien raakt je hoofdhuid ‘gewend’ aan vaak wassen, waardoor je sneller vette haarwortels krijgt. Gebruik een voedende conditioner en één tot twee keer per week een voedend masker. Als je last hebt van droge punten kun je wat olijfolie toevoegen aan het masker. Probeer ook je haar zo min mogelijk te föhnen. Wil je niet met nat haar de deur uit? Zet je föhn dan op een koude stand en gebruik een beschermende spray.

Knopen uit krullen

Zoals iedereen met krullen weet, is borstelen van droge krullen een doodzonde. Probeer in plaats daarvan na het wassen je natte haar te ontwarren met je vingers of voorzichtig met een grove kam. Dit kan al als je conditioner nog in je haar zit. Begin bij de onderkant van je haar en ga langzaam naar boven tot je haarwortels. Spoel dan je conditioner uit. Het is niet erg als er nog iets blijft zitten.

Stylen van krullen

Als je de verzorging van je krullen onder de knie hebt, dan begint een goede styling. Het beste is om producten te gebruiken die speciaal voor krullend haar zijn. Gebruik een mousse als je haar nog vochtig is en concentreer je op de haarwortels. Breng kleine beetjes mousse aan op verschillende plekken op je hoofd. Gebruik bij voorkeur een stylingproduct met hydraterende ingrediënten om pluizen tegen te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021