Excite

Op zoek naar een natuurlijke shampoo?

Het is een van onze dagelijkse bezigheden, dat haar wassen. Niet iets waar je ook dagelijks bij stil staat. Maar wie een beetje milieubewust en ecologisch verantwoord wil leven, kiest tegenwoordig voor niet maar zo een shampoo, maar voor een natuurlijke shampoo. Wat is precies een natuurlijke shampoo en waar kun je de shampoo kopen?

Wat is natuurlijke shampoo?

Shampoo uitleggen hoeven we natuurlijk niet. Maar wat maakt een natuurlijke shampoo nu 'natuurlijk'? Wel nu, de term is in het leven geroepen voor alle shampoo producten waarin zo weinig mogelijk chemicaliën zijn verwerkt. De meeste shampoos zijn gemaakt in de fabriek met verschillende synthetische stoffen. Maar niet iedere hoofdhuid kan deze shampoos even goed verdragen. Een shampoo op basis van natuurlijke producten kan daarom uitkomst bieden.

Een natuurlijke shampoo is niet hetzelfde als een milde shampoo. Ook bij natuurlijke producten en bestanddelen kun je een geïrriteerde of zelfs allergische reactie krijgen. Test je shampoo dus altijd op een klein beetje huid voordat je hem gaat gebruiken op dagelijkse basis. Een milde shampoo wil zeggen dat de pH-waarde in de shampoo zo dicht mogelijk bij die van de natuurlijke pH-waarde van de huid ligt. Heb je dus een gevoelige huid? Kies dan voor een milde shampoo, eventueel een natuurlijke, milde shampoo.

Natuurlijke shampoo tegen haaruitval

Haaruitval is een vervelend probleem, vooral bij mannen. De chemische stoffen in normale shampoos helpen ook niet mee bij het voorkomen en verminderen van haaruitval. Natuurlijke shampoos kunnen je dan ook uitkomst bieden. Ga op zoek naar shampoos op basis van natuurlijke producten zoals brandnetel, rozemarijn of salie. Brandnetels bevatten vitamine A, C en vetten die bijdragen aan het sterker maken van het haar. Rozemarijn en salie op hun beurt zijn goed voor conditie van je hoofdhuid. Bovendien ondersteunen ze de haarwortel en verdikken ze lichtelijk het haar.

Waar kun je een natuurlijke shampoo kopen?

Nu natuurlijke shampoos meer en meer gewild zijn, zijn ze ook makkelijker te verkrijgen. Zo kun je terecht in de natuurwinkel voor een rijk assortiment aan natuurlijke shampoos, maar ook merken als Weleda en De Harmonie hebben een natuurlijke shampoo in hun haarverzorgingsreeks. Deze merken kun je vinden bij drogisterijen zoals Etos en De Tuinen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021