Excite

De ultieme zomeraccessoire: een navelpiercing

Er zijn veel manieren om je lijf te versieren. Je kunt kiezen voor een tatoeage, sieraden dragen of je kunt gaan voor een navelpiercing. Een navelpiercing is een sieraad dat door de navel gedragen wordt. Als de piercing eenmaal zit, dan kun je steeds een ander sieraad plaatsen en het bijvoorbeeld afstemmen op je outfit.

Het plaatsen van een navelpiercing

Het plaatsen van een navelpiercing dient altijd gedaan te worden door een specialist. Die geeft je eerst wat meer informatie over de voor- en nadelen van een piercing. Hoewel je een piercing altijd uit kunt halen, is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Voor het plaatsen wordt dan de plek waar de piercing wordt geplaatst goed schoongemaakt. Dit is om infecties te voorkomen. Om dezelfde reden worden voor het plaatsen ook alleen gesteriliseerde materialen geplaatst.

Het plaatsen gaat heel snel. Eerst wordt er een klemmetje op de huid gezet. Hierdoor wordt de bloedsomloop afgebroken. Dat maakt dat de huid minder gevoelig is en het dus minder pijn doet. Vervolgens wordt de naald door de huid heen gestoken en teruggetrokken. Bij het terug trekken blijft een plastic buisje over. Daar kan de piercing doorheen worden geplaatst.

Het slim om altijd een ervaren piercer te kiezen. Eventueel kun je op internet kijken naar ervaringen van anderen. Als je te maken krijgt met iemand die niet precies weet wat hij doet, dan kan dat hele nare gevolgen hebben. Zorg dat je zelf ook wat onderzoek doet, zodat je ook enigszins in kunt schatten of iemand weet waar hij het over heeft of niet.

Verzorg je piercing goed

Als de navelpiercing eenmaal zit, is het zaak deze goed te verzorgen. Je krijgt een blad mee met instructies, volg die op de voet. De eerste week kun je nog last hebben van de piercing, de volledige genezing duurt namelijk zes tot twaalf maanden. Houd in ieder geval de eerste maand de piercing in en begin daarna pas met wisselen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021