Excite

Nepbeugels zijn trend in Azië

Sommige van de raarste beauty trends komen uit Azië, zoals dagcrèmes die je bleker maken, of make-up die je eruit laat zien als een klein meisje. Dit seizoen overtreft de Aziatische beautyscene zichzelf met een trend van beugels. Waar wij in onze pubertijd gruwelden van een beugeltje, is een beugelbekkie in Azië hipper dan hip.

Zwarte markt

In Thailand, Maleisië en Indonesië zijn de beugels zo populair dat er zelfs een zwarte markt is ontstaan, waar voor een prikkie nepbeugels worden verkocht. Een legaal beugeltje kost ongeveer 1200 dollar, maar een beugel uit het illegale circuit is soms maar een paar euro. Een bedrag dat de Aziatische tieners graag over hebben om met een beugel in rond te kunnen lopen. De nepbeugels zijn er in allerlei vormpjes en keuren, zodat de accessoire gemakkelijk gematcht kan worden met de juiste outfit.

Beugel als beauty trend

Waarom een beugel gebruiken als beauty trend? Voor ons is het een raadsel, maar experts zeggen dat het te maken heeft met de kosten van beugels in de Aziatische landen. Het feit dat je in bijvoorbeeld Thailand een beugel kunt betalen is voor tieners een statussymbool, veel meer dan de juiste schoenen of een stoere rugzak. In Thailand is inmiddels een team van ambtenaren erop uitgestuurd om te onderzoeken of de nepbeugels geen gevaar voor de gezondheid opleveren.

Katy Perry

De aanstichtster van deze trend lijkt zangeres Katy Perry te zijn. In de videoclip van haar nummer T.G.I.F. is Perry te zien met een beugel in pastelkleur. Ook de Indonesische zangeres Andika Kangen is gesignaleerd met een plaatjesbeugel. Kangen heeft een roze en groene versie van de orthodonte accessoire.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021