Excite

Knallende ogen met nepwimpers

Lange en gekrulde wimpers zijn één van de zeven schoonheden waar helaas maar weinig mensen mee geboren worden. Gelukkig is er voor de gewone mens een fijne oplossing om ook die mooie oogopslag te krijgen: nepwimpers! Deze handige aanzetstukjes voor je wimpers zijn te koop bij bijna alle drogisterijen en modeketens.

Lange wimpers

Wimpers bepalen een deel van je oogopslag. Dat is waarom veel mensen het mooi vinden als je lange gekrulde wimpers hebt. Als aanzetten met mascara te weinig de aandacht legt op je ogen, kun je nepwimpers proberen. Deze verlengen je wimpers en er zijn speciale haartjes die je tussen je wimpers kunt plaatsen, zodat ze meer volume krijgen.

Nepwimpers kopen

Er zijn verschillende soorten nepwimpers op de markt, waarbij de basiswimpers te koop zijn bij de meeste drogisten. Voor een klein effect kies je voor kleine plukjes haar die je tussen je eigen wimpers kun plakken. Deze kunstharen kun je behandelen met mascara, zoals je ook met je eigen wimpers doet. Verder bestaan er nepwimpers in verschillende formaten. Sommige wimpers zorgen voor een subtiel effect, terwijl anders nepwimpers een volle haarinzet hebben. Opzichtige nepwimpers zijn geschikt voor een avondje uit en niet zijn bedoeld voor op kantoor. In feestwinkels vind je vaak uitgebreide collecties gekleurde nepwimpers en wimpers met aan de uiteinden glimmertjes of andere versieringen.

Nepwimpers aanbrengen

Breng nepwimpers altijd aan voordat je begint met je make-up. Haal de wimpers voorzichtig los uit de verpakking en trek daarbij niet aan de haartjes. Maak de wimpers eventueel op maat en breng voorzichtig een laagje lijm aan op de wimperrand. Wees hierbij voorzichtig met de hoeveelheid en zorg dat de wimpers meteen op de goede plek zitten om lijmresten te voorkomen. Druk ze vast vanuit je binnenste ooghoek met het bijgeleverde stokje of met een pincet.

Nepwimpers verwijderen

Haal je nepwimpers er altijd af voordat je gaat slapen. Dit gaat gemakkelijk met een pincet waarmee je zachtjes vanuit de hoek de nepwimpers lostrekt. Als je voorzichtig bent geweest met de lijm kun je de wimpers soms nog een tweede ronde mee. Wil je ze niet meer gebruiken? Dan kan je de lijm losweken met een watje met wat babyolie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021