Excite

Nivea: al meer dan een eeuw huidverzorging

Het blauwe blikje Nivea crème is over de hele wereld in iedere badkamer te vinden. Logisch, want het merk heeft zich al dubbel en dwars bewezen sinds de oprichting in 1882. Al meer dan 125 jaar verzorgt het huidjes, herstelt het irritaties en voorkomt het vroegtijdige huidveroudering. Lees hier hoe het merk is gekomen tot waar het nu staat.

Geschiedenis Nivea

Het bekendste product van Nivea is de witte crème voor de huid, maar dat is niet het eerst Nivea product. Toen de Duitse dermatoloog Carl Paul Beiersdorf in 1882 een apotheek opende in Hamburg, ontwikkelde hij als eerste Nivea product zelfklevende pleisters. Daar krijgt hij vrij snel een patent op, maar in 1890 verkoopt Beiersdorf zijn bedrijf al aan de Poolse arts Oscar Troplowitz, die verder uitbreidt in de richting van huidverzorging. Zo ontwikkelt hij een lippenbalsem die vanaf 1909 Labello heet en nog steeds verkocht wordt onder die naam. In 1911 komt de bekende witte Nivea crème op de markt.

Nivea crème

De witte Nivea crème is het eerste product dat zowel water als olie bevat, en dat in één stabiele zalf weet te vatten. Dat kan door de ontwikkeling van Eucerit, waar het bedrijf ook een patent op had. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat water en olie een emulsie kunnen worden zonder dat het zich van elkaar scheid.

Nivea blauw blikje

Het blauwe blikje waarin de Niveau crème wordt verkocht, stamt uit 1925. Het was de opvolger van een Art Nouveau ontwerp. De naam Nivea komt van het Latijnse woord niveus dat zoveel betekent als sneeuwwit. Een verwijzing naar de kleur van de welbekende Nivea crème: 's wereld meest verkochte schoonheidsproduct.

Bekende Nivea producten

Behalve de lippenbalsem en crème heeft Nivea inmiddels veel meer producten op de markt gebracht, in het bijzonder gericht op specifieke huidtypes. Zo is er een speciale lijn voor de mannenhuid: Nivea for Men. Nivea Soft is een zachte smeerbare crème voor de gevoelige huid en speciaal voor babyhuidjes bestaat de lijn Nivea Baby. In sommige landen wordt ook Nivea make-up verkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021