Excite

Hoe verzorg je een normale huid?

Er zijn verschillende huidtypes, een normale huid is er daar één van. Mensen met een normale huid hebben geluk! Een normale huid ziet er namelijk goed uit en heeft weinig verzorging nodig. Een normale huid heeft kleine poriën en weinig last van puistjes en mee-eters. Ook ziet de huid er fris uit en niet droog of glimmend.

Verzorging van de normale huid

Ben je gezegend met een normale huid, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huid mooi blijft. Het is verkeerd gedacht dat een normale huid geen verzorging nodig heeft. Zo is het belangrijk om de huid 's ochtends en 's avonds te reinigen. Dit doe je met lauw water. Van te warm water droogt je huid uit, terwijl koud water ervoor zorgt dat je poriën sluiten. In principe hoef je met een normale huid geen reinigingsproducten te gebruiken. Vind je dit toch prettig? Gebruik dan speciale reinigingsproducten voor de normale huid of babyzeep.

Dagcrème en nachtcrème

Met de juiste dagcrème en nachtcrème zorg je ervoor dat je huid mooi blijft. Overdag heeft je huid heel wat te stellen. Een dagcrème beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf zoals vuiligheid, zon en wind. Goede dagcrèmes voor de normale huid zijn bijvoorbeeld die van Nivea, Dr van der Hoog en de Aldi.

Een nachtcrème zorgt ervoor dat je huid kan rusten en zich kan herstellen. Een nachtcrème brengt het vochtniveau van de huid op peil, zodat hij fris en stralend blijft. Je kunt het beste een dagcrème en nachtcrème van hetzelfde merk gebruiken. De crèmes sluiten namelijk op elkaar aan, waardoor je huid 24 uur per dag beschermd en verzorgd blijft.

Extra verzorging voor de normale huid

Een normale huid is in principe een makkelijke huid, maar dit betekent niet je hem geen extra verzorging kunt geven. Met een masker voor de normale huid zul je merken dat je huid nog zachter aanvoelt. Is je huid tijdelijk van slag en voelt hij bijvoorbeeld droog of juist vettig aan? Verzorg je huid dan met producten die voor dit huidtype geschikt zijn.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021