Excite

Zo krijg je een mooie nude look

Make-up biedt je een kans om je mooie kanten te versterken, maar als je er te veel van gebruikt, dan kan het je juist ouder doen lijken. En dat is meestal niet de bedoeling. Een mooi alternatief? De nude look. Die geeft je een frisse, jeugdige uitstraling en is geschikt voor elke leeftijd.

Make-up voor de nude look

De nude look is een heel natuurlijke look, maar wel eentje waarbij je gewoon make-up draagt. Je begint bij een lichte foundation, die aansluit bij je teint. Kies voor een foundation die gecombineerd is met een dagcrème. Dan is de kleur minder heftig, maar wordt je teint wel gelijkmatig. Eventueel kun je je favoriete foundation ook zelf mengen met je dagcrème. Zorg ervoor dat de foundation overal zit en veeg lijnen uit met een sponsje.

Ogen en lippen in nude

Je ogen zet je voorzichtig aan met een lichte eyeliner, bijvoorbeeld bruin. Trek een heel strak streepje, zodat je oogopslag wel intenser is, maar bijna niet te zien is dat je eyeliner draagt. Voor je lippen doe je hetzelfde; je brengt met lippotlood heel strak een lijntje aan. Kies voor een lichte kleur, het liefst nog een tintje lichter dan de lippenstift of gloss die je gaat dragen. Kleur vervolgens je lippen in. Oogschaduw hoef je niet per se te dragen, mascara is wel mooi. Als je wel kiest voor oogschaduw, ga dan voor aardetinten.

Wangen

Bij een nude look horen ook wangen met een fris blosje. Breng daarvoor wat rouge aan op je jukbeenderen. Doe dit met een kwastje, zodat je de kleur goed uit kunt vagen.

Kleding bij de nude look

De nude look maak je perfect af met de juiste kleding. Helemaal 'nude' hoeft natuurlijk niet, maar investeren in een paar mooie nude pumps en een nude tas is iets waar je zeker geen spijt van krijgt. Andere kleuren die mooi bij de nude look staan, zijn pastelkleuren, zoals lichtroze en lichtblauw.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021