Excite

Oma's beauty tips

Huidproblemen, droge lippen, schilferende ellebogen... we zijn gewend aan de dure schoonheidsproducten om deze beauty problemen verhelpen. Toch is er niets mis met veel producten die je oma en overgrootmoeder vroeger gebruikten om hun huid en haar te verzorgen. Daarom hier een aantal schoonheidsproducten uit eigen 'keuken' op een rij met oma's beauty tips.

Honing

Honing is een echt wondermiddel. We schreven al eerder over verschillende gezichtsmaskers met honing. Honing bevat vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die vocht vasthouden en je huid voeden. Bovendien werkt honing herstellend en ontstekingsremmend. Een perfect ingrediënt voor veel schoonheidsproducten. Het is dan ook niet gek dat honger vroeger werd gebruikt om lippen te verzorgen. Smeer wat honing op je droge lippen om ze goed te verzorgen. Je kunt ook een fijne lipscrub maken van honing met wat bruine suiker en olijfolie.

Verzorgend bad maken

Een bad nemen is voor veel mensen pure ontspanning, maar badschuim kan je huid behoorlijk uitdrogen. Het beste alternatief van badschuim is karnemelk. Het melkzuur in karnemelk maakt je huid zacht en de melkvetten werken ontvettend. Je huid wordt bovendien snel voorzien van alle nodige proteïne, calcium en vitamines. Een goede dosering is twee liter karnemelk op een vol bad voor een persoon. Om de zure geur wat te verzachten kun je lavendelolie, honing of rozenblaadjes toevoegen.

Droge ellebogen

Droge ellebogen behandel je met citroenolie. Voor deze beauty tip pers je een citroen uit en gebruik je de uitgeperste helften om je ellebogen in te zetten. Laat het citroenolie tien minuten intrekken en je ellebogen zijn weer superzacht.

Blonde haren kamille

Blonde haren zijn vaak extra gevoelig voor uitdroging. Voor de bescherming van blonde haren is oma's beauty product van weleer kamillethee. Zet een volle pot kamillethee en spoel na het wassen je haren met deze (afgekoelde) thee. Kamille versterkt de haarwortel en het helpt bij haaruitval. Bovendien zorgt de kamillethee ervoor dat je haren gelijkelijk worden geblondeerd, waardoor blond haar een prachtige glans krijgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021