Excite

Omgaan met kaalheid

Mannen vrezen de dag dat ze hun haren verliezen. Kaal worden is geen leuke gebeurtenis, maar voor veel mannen helaas onvermijdelijk. Hoe ga je om met die kaalheid?

Scheer je kaal

Kaalheid los je het gemakkelijkst op door je hoofd kaal te scheren. Omarm je nieuwe identiteit als (geheel) kale man. Goedkoop en gemakkelijk, dat zeker. Gaat kaalheid je nog een stapje te ver? Dan kun je beginnen met een gemillimeterd kapsel om alvast te wennen. Dat staat goed bij vrijwel iedereen.

Stress en kaalheid

Kaalheid is over het algemeen erfelijk bepaald, maar in de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt door stress. Probeer een gezonde manier te vinden om stress te verminderen om kaalheid te voorkomen.

Kapsel bij kaalheid

Ben je nog niet toe aan een volledige kale look? Dan kan het goed zijn om een bepaald kapsel te kiezen waarbij je beginnende kaalheid niet zo opvalt. We bedoelen in ieder geval geen comb-over, maar een haardracht waarbij je aan de voorkant de plukken iets meer over je voorhoofd vallen.

Behandel je haar voorzichtig

Om te voorkomen dat je haar nog snelle uitvalt, is het belangrijk om je haar voorzichtig te behandelen. Droog na het douchen je hoofd niet hardhandig af met een handdoek. Probeer de stylingproducten tot een minimum te beperken en kam je haar voorzichtig met je vingers en niet met een kam of borstel.

Stop met roken

Geloof het of niet, maar roken verergert haaruitval. Dat komt omdat langdurig in rooklucht zitten je huid kan aantasten, en daarmee je hoofdhuid. Uit onderzoek blijkt dat rokers tot twee keer zoveel haar verliezen als niet-rokers. Stoppen met roken kan ervoor zorgen dat je haar- en huidcellen niet langer permanent beschadigd worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021