Excite

Ondersteboven invlechten

Heb je een feestje waar je de show wilt stelen? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws voor je haar? Probeer dan je haar op te steken door ondersteboven invlechten. In dit artikel lees je hoe dat werkt. Helaas alleen voor dames met middellang tot lang haar.

Ondersteboven invlechten

Begin het ondersteboven invlechten door je haar goed te borstelen, zodat alle knoopjes en klitten weg zijn. Borstel dan je haar naar voren en ga voorover hangen.

Werkwijze ondersteboven invlechten

  • 1. Verzamel bij de kruin in je nek een pluk haar waarmee je de invlecht begint. Verdeel de pluk haar in drie strengen bij de kruin. Houd de rechterpluk in je rechterhand, de linkerpluk in je linkerhand en de middelste pluk tussen je duim en wijsvinger van één van beide handen. Begin de vlecht door de rechterpluk over het midden te trekken en vervolg daarna met de linkerpluk.
  • 2. Neem steeds een extra pluk haar mee naarmate je verder gaat invlechten. Zorg dat de plukken steeds ongeveer van gelijke grootte zijn, zodat je invlecht er evenredig uitziet.
  • 3. Blijf ondersteboven invlechten tot je op de kruin bovenop je achterhoofd bent. Zet daar je haren vast met een elastiekje. Laat het haar bovenop je hoofd en aan de voorkant ongevlochten. Gebruik bij voorkeur een elastiekje zonder ijzeren stukje, omdat dit je haar kan beschadigen.
  • 4. Trek de plukken haar tijdens het invlechten goed strak om te voorkomen dat je haar later losraakt. Gebruik eventueel haarlak om de vlecht te verstevigen.
  • 5. Maak van de staart een losse knot bovenop je hoofd. Je kunt er ook een stoere kuif van maken die je vastzet met speldjes. Dit laatste is vooral geschikt als je haar niet te lang is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021