Excite

Ontharen met een laser

Laser ontharing is een ontzettend effectieve methode om voorgoed van ongewenst haar af te komen. Door het gemak van ontharen via laser wordt het definitief verwijderen van haar steeds populairder. In dit artikel lees je of laserontharing ook voor jou een oplossing is om van vervelend lichaamshaar af te komen.

Hoe werkt laser ontharen?

Ontharen via laser werkt met een minuscule laserstraal, gericht op een enkele haarwortel. Daardoor sterft het haarzakje af en zal het haartje nooit meer terug groeien. De laserstraal is ingedeeld in een aantal pulsen die variabel zijn. Op deze manier kan met een optimaal resultaat onthaard worden.

Voordelen laser ontharen

Veel mensen zullen het fijn vinden om te horen dat laseren geen pijn oplevert. Nooit meer waxen dus! Met het laserapparaat kunnen meerdere haarzakjes in één flits worden vernietigd. Daardoor kun je makkelijk grote oppervlakten haar verwijderen zoals op de benen of de rug.

In tegenstelling tot haar verwijderen via IPL lichtbehandeling, wordt de huid gespaard. Hierdoor is het risico op pigmentvlekken of huidirritaties minimaal. Een laserbehandeling duurt heel kort en met een handvol behandelingen kun je de rest van je leven haarvrij doorbrengen. Ook dieperliggende haarzakjes worden bereikt, waardoor je voorgoed van die vervelende haren verlost bent.

Nadelen ontharen met laser

Het grootste nadeel van een laserbehandeling is dat het alleen geschikt is voor mensen met donkere haren. Dat heeft er mee te maken dat de laserstraal werkt op het pigment in de haar. Donkere haren op een donkere huid zorgt eveneens voor problemen. Een andere bijwerking is het ontstaan van sproeten, hoewel deze vaak snel weer wegtrekken.

Resultaat ontharen laser

Bij ontharen met laser streeft men ernaar om zo'n zeventig tot 90 procent van de haartjes te verwijderen. Haarzakjes die verwijderd zijn tijdens de behandeling komen nooit meer terug, maar door natuurlijke processen in je lichaam kunnen er altijd haartjes gaan groeien uit slapende follikels. Deze zul je dan ondanks de laserbehandeling nog moeten epileren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021