Excite

Een ontspanningsmassage doen

Een ontspanningsmassage is er speciaal om je meer ontspannen te maken. Masseren zorgt ervoor dat je spieren minder stijf en verkrampt worden. Daarnaast bevordert een massage de bloedsomloop en kan het zelfs afvalstoffen versneld je lichaam doen verlaten. Al deze fijne effecten van een goede massage zorgen ervoor dat je weer heerlijk ontspannen je dag kunt vervolgen.

Ontspannen in een druk leven

Bij een ontspanningsmassage wordt gewerkt met massagetechnieken die voor een ontspannend gevoel zorgen. Het is niet zo dat de massage bijvoorbeeld sportblessures kan wegnemen. Er is dus geen sprake van een therapeutisch effect. Vaak beperken ontspanningsmassages zich tot een massage van de huid en niet van de spieren. Je kunt vaak in overleg met de masseur bepalen wat prettig is voor jou. Zo zijn combinaties met aromatherapie mogelijk, maar ook verschillende massagemethoden zoals hot stone massage kunnen zeer ontspannend werken.

Positieve gevolgen van massage

Wat kan een ontspanningsmethode voor je doen? Een massage is goed voor een ontspannen lichaam en geest. Ook krijg je een rustige gemoedstoestand. Veel mensen ervaren dat ze meer energie hebben na een goede ontspanningsmassage. Dat komt omdat de energiestromen in het lichaam worden gestimuleerd waardoor een fit gevoel ontstaat. Spanningen worden makkelijker losgelaten. Een massage zorgt ook voor een prettig gevoel van aanraking. Tijdens de massage zul je een vertrouwd, warm gevoel krijgen van de warme handen van de masseur. Je kunt heerlijk relaxen. Ten slotte kan een massage in kleine mate bijdragen aan een goede lichaamsconditie.

Masseren tegen stress

Ontspanningsmassages worden steeds gangbaarder. Veel meer mensen leven met stress, waardoor ze op zoek gaan naar nieuwe manieren van ontspanning. Een ontspanningsmassage is hier uitermate geschikt voor. Over het algemeen duurt een goede ontspanningsmassage tussen een half uur en twee uur lang.

Massagecursus voor ontspanningsmassage

Omdat een ontspanningsmassage al gedaan kan worden met minimale kennis over masseren, is het makkelijk aan te leren. Je kunt al in een paar uur een aantal gebruikelijke massagetechnieken leert toepassen. Natuurlijk kun je ook langere cursussen volgen. Bedenk je van tevoren goed wat je wil leren op de cursus: soms kan een andere leerschool beter bij jouw verwachtingen aansluiten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021