Excite

Ooglidcorrectie voor een uitgeruste oogopslag

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep, waarbij het bovenste ooglid wordt gecorrigeerd. Een dergelijke, ingrijpende operatie kan ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van hangende oogleden, een drukkend gevoel op het oog of een vermoeide oogopslag. Een ooglidcorrectie kan puur een schoonheidsoperatie zijn, maar in sommige gevallen ook een medische correctie.

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk?

Een ooglidcorrectie is een lichte ingreep die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. De operatie duurt ongeveer 45 minuten. De arts zal voor de operatie bekijken of een ooglidcorrectie wel echt verlichting zal opleveren. Voor de operatie zal het ooglid worden afgetekend, zodat je juiste hoeveelheid huid en spierweefsel wordt aangepakt. De plaatselijke verdoving wordt door middel van injecties gegeven. Na desinfectie van het operatiegebied wordt de snede gemaakt. De wond wordt gehecht met niet-oplosbare hechtingen die precies in de huisplooi rond het oog vallen. Op die manier worden de littekens bijna onzichtbaar. Ook de manier van hechten helpt daar aan mee.

Nazorg ooglidcorrectie

Na de operatie mag je direct naar huis, de hechtingen worden er na een week uitgehaald. Omdat de huid rondom de ogen heel kwetsbaar is, zal er de eerste dagen nog sprake van zwelling en blauwe plekken zijn. Het kan voorkomen dat je last krijgt van lichtgevoeligheid. Dit trekt vanzelf weer weg. Door middel van koude kompressen kan de irritatie na de operatie worden verlicht. De lichtgevoeligheid kan worden opgelost door het dragen van een zonnebril. Om de hechtingen goed te laten helen is het belangrijk om de eerste twee tot drie dagen na de ooglidcorrectie rustig aan te doen.

Risico's ooglidcorrectie

Zoals bij elke operatie zijn er ook bij een ooglidcorrectie risico's. Zo kan de hechting gaan ontsteken of opzwellen, wat de genezing belemmerd. Er kunnen ook nabloedingen ontstaan. Het resultaat kan soms asymmetrisch zijn, dit kan operatief worden opgelost. Na de operatie kan ook een oogontsteking optreden. Nazorg is dus erg belangrijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021