Excite

Make-up: opmaaktips voor beginners

Als je niet zo into make-up bent, is het begrijpelijk dat je niet precies weet hoe je dat spul eigenlijk moet gebruiken. Wees dus niet getreurd als het de eerste keer mis gaat. Een goede basiskennis is dus van essentieel belang, welke make-up je ook maar gebruikt. Met een paar opmaaktips kun je al een heel eind komen!

Opmaaktips

Hieronder volgen een aantal basis opmaaktips die elk vrouw hoort te weten.

Make-uptips voor een stralende huid

Een foundation speelt een belangrijke rol bij de verbetering van een stralende look. Kies een kleur foundation die goed past bij je gezicht en hals. Je kunt die het beste testen op je kaaklijn, aangezien je zo kunt zien of de kleur niet veel verschilt met je gezicht en hals. Als je bang bent om een verkeerde keuze te maken, kun je altijd nog de verkoopster van een drogist of schoonheidssalon vragen om hulp.

Het aanbrengen van een foundation kan met een kwast of met je vingers. Dep het overal gelijkmatig op een gereinigde huid en smeer het een beetje vanaf het midden van je gezicht naar buiten.

Als je last hebt van oneffenheden, donkere kringen, puistjes of vlekken, kan je ze nog altijd camoufleren met een concealer. Het liefst een tintje lichter dan je eigen huidskleur.

Oogmake-up

Als je net begint met het aanbrengen van oogschaduw, is het verstandig om niet meteen met donkere kleuren te beginnen, aangezien het duidelijk te zien is als je een fout hebt gemaakt. Ga voor lichtere kleuren, zoals lichtblauw, lichtroze of lichtgrijs. Dit kun je zowel met je vingers als met een kwastje aanbrengen.

Voordat je enigszins oogschaduw aanbrengt, hoor je eerst een oogschaduwbasis, oftewel primer, aan te brengen. Zo blijft je oogschaduw langer en beter zitten.

Lippen

Je lippen horen altijd in balans te zijn met je oogmake-up. Zijn je oogleden zwaar opgemaakt? Ga dan voor lichte of nude lippen. Als je juist licht opgemaakte ogen hebt, kun je voor rode of donkere lippen gaan. Als je van plan bent om een lipliner te gebruiken, dan kun je die het beste een tintje donkerder nemen dan de kleur van je lipstick. Teken het lijntje zorgvuldig op je eigen liplijn.

Experimenteer veel met make-up

Nu je de basis kent, kun je hier verder uit werken. De bovenstaande opmaaktips zullen je al een heel eind verder kunnen helpen! Experimenteer bijvoorbeeld met twee kleuren oogschaduw, of breng over je lippenstift een mooie lipgloss aan. Op Youtube vind je ook heel wat handige tutorials waarbij ze alles precies goed laten zien en uitleggen. Veel succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021