Excite

Simpel en snel: het opsteekkapsel

Weet je niet wat te doen met je haar? Of heb je gewoon een slechte haardag? Met een paar simpele en snelle technieken maak je toch een mooie en elegante coupe dankzij een opsteekkapsel. Hoe je dat doet? Met slechts een paar accessoires en een beetje moeite, ben je in een mum van tijd klaar.

Het opsteekkapsel

Het opsteekkapsel is een van de meest veelzijdige kapsels die je kunt bedenken. Niet alleen is het geschikt voor wanneer je niet weet wat je moet doen met je haar. Ook wanneer je een niet al te beste haardag hebt, biedt een opsteekkapsel uitkomst. En heb je een galafeest met een dresscode? Uiteraard kun je dan ook heel goed aankomen met een elegant opsteekkapsel. Maar welke varianten opsteekkapsels kun je nu maken? En hoe creëer je ze?

De Grace Kelly roll

De Gracy Kelly roll is een opsteekkapsel dat uitermate geschikt is voor chique aangelegenheden. Vernoemd naar glamourvrouw Grace Kelly, zul ook jij met dit kapsel je een ware diva voelen.

Je hebt nodig: schuifspelden, een kam, een harde borstel, een zachte borstel en wat haarlak.

Borstel je haar voorzichtig door en borstel het naar de zijkant van je hoofd. Zet je haar vast met de schuifspeldjes. Doe dit op zigzagwijze, zodat je haar goed blijft zitten. Toupeer de loshangende haren. Maak daarna hiervan een rol. Zet de rol vervolgens vast met schuifspeldjes. Let hierbij op dat je de speldjes aan de binnenkant van de rol zet, zodat ze niet zijn te zien. Nog even aflakken met wat haarlak voor de stevigheid, en je bent klaar!

De losse knot

Voor een dagje thuis kun je kiezen voor een losse knot. Heel simpel en snel klaar; ideaal voor je luie zondag op de bank.

Je hebt nodig: een elastiekje en een borstel.

Borstel je haar door, zodat je geen last hebt van klitten in je haar. Pak daarna je haar in een staart, zo hoog op je hoofd als je zelf prettig en mooi vindt. Draai dan de staart om je pols, totdat het een lus vormt. Doe het elastiekje om de lus. Draai je haar nogmaals in een lus en draai het elastiekje daar nogmaals omheen. Je hebt nu een knot. Spreid de haren in de knot wat los, zodat je een mooigevormde, losse knot overhoudt. Et voila!

Het opsteekkapsel voor iedere gelegenheid

Je ziet, voor elke gelegenheid, of het nu een chique feest is of een luie bankhangdag, het opsteekkapsel is van iedere markt thuis. Met een paar simpele handelingen en een aantal haaraccessoires die je waarschijnlijk al in huis hebt, creëer je binnen - letterlijk - een handomdraai een geweldig opsteekkapsel. Dus wat let je?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021